tisdag 16 november 2010

Nästa bambutyg - runda elefanter!

Detta mönster har jag velat ha sedan jag såg det för säkert två år sedan hos Johanna. Ingen annan har ännu lagt vantarna på dessa härliga runda elefanter så nu ska jag se till att de blir tyg! Bambutyg! Om det blir precis samma kvalitet och tjocklek som Iris visa har jag inte helt bestämt ännu men det kommer att likna det.

Två färger har jag tänkt att jag ska låta trycka upp. Någon favorit? Rösta till höger till och med lördag den 20 november. Tänk på att färgerna på tyget sedan skiljer sig något från bilden i datorn!

Angående bambu och sladdrighet som några kommenterat och frågat om, viss bambu blir sladdrig. Tunn jersey som är i hög del eller helt i bambu är jättesvårt att sy i. Den bambun jag har köpt är tjockare, interlockstickad och jag har inte upplevt den som sladdrig alls utan har kunnat använda den till allt OCH även kört den i min CP som kantband. Jag har en tjocklek på min bambu på 240 g/kvm vilket är tjockare än normal interlock. Ev ska jag ta ner den 220 g/kvm men det är fortfarande en tjock interlock. Den är mjuk och följsam och har ett fint fall men den är inte sladdrig! Någon som har sytt i Iris visa och upplevt något annat får gärna kommentera! :)

25 kommentarer:

od Andulky sa...

Åh, de orange bruna!!! De är underbara!!!

MinaMirakel sa...

Kul mönster, jag gillar nr1 och
nr2./Åsa

dajj sa...

ohh så fina!! hur ska man kunna välja ut två favoriter? =)

Madelene sa...

Oh! Jag skulle nog rösta för Gul/Brun och Turkos/Orange (eller är det mer åt petrol hållet?).

Pyssellycka sa...

Åh vad fina, jag röstar för orange-brunt och elefanter i rött- och orange på mörkblå bakgrund.

Emsters Alster sa...

Gulbrun och orange/svart, jättesnygga!

Liten Lucky sa...

Vilka sötisar. Har hört att elefanter skall vara lyckodjur! Jag tycker att de tva första är finast.

grønn sa...

Herlig mønster! Gleder meg til det er muig å kjøpe stoffet :-)

Camilla sa...

Jaaaaaa! Jag älskar också dessa elefanter och har önskat mig dem som tyg länge.

Anonym sa...

Jättefina! Kan du inte trycka upp dem i bomull/lycra? Tycker bambu blir lite "sladdrigt".

makrill sa...

Men jisses så söta!! Dessa MÅSTE jag ha!!! Jag röstar på nr 4 och 7. Men även gulbruna är fina, dock lite trött på murrigt brungult för tillfället (det trodde jag aldrig!).

JuMel sa...

Underbara! Blir bambu sladdrigt som någon ovan skriver? Själv gillar jag jersey bäst för att jag tycker att det håller färg och form bäst...

Jenny B sa...

Allt som är rött, rött tycker jag är vackert.....
Så jag gillar så klart de med rött i nr 1, 3 och 8. Vill ha NU!

Jenny B sa...

Glömde skriva att även jag föredrar bomullsjersey, kanske på ekologisk? Bambu är ju annars bättre för både miljö och de som jobbar med framställningen.

Annika/Idis o jag sa...

Jättefina elefanter! Jag gillar verkligen bambu och kvalitén på Iris visa är underbar! Härlig att sy i och håller både färg och form mycket bra efter tvätt. Till vår/sommar kan det kanske vara bra med aningen tunnare, men för övrigt tycker jag att du ska köra på. Jag har också haft andra bambutyger som faktiskt varit ganska sladdriga, men detta håller helt klart måttet.

Doris_Assar sa...

Jippieee!! Detta grymma mönster!! 4 och 7 är mina favoriter!
Jag tycker Iris visa är allt annat än sladdrigt, men att gå ner lite lite i tjocklek tycker jag blir bra :-) Jag är själv väldigt förtjust i Jersey med lycra, men just denna typ av bambutyg tycker jag är ett toppen komplement!!

popetotrora sa...

Jättefint mönster! Men jag är inte helt övertygad av de färgkombinationer som visas....

Carro/mysigtdesign sa...

Helt underbara tyger. Fick en favorit som faktiskt överraskar mig själv, den sista med blå bakgrund och röd/orange elefanter. Ljuvlig!

Anonym sa...

Jag gillar nr 1,2,4,och 7 med nr 4 som favorit.

Skaparmani sa...

Jag gillar den första och den sista bäst!!

TRI o MAR sa...

Alla var verkligen kanonfina!! Största favoriten var ändå nr 1, känns som att det inte funnits så mycket rött just nu men även 3, 5 och 7 skulle jag definitivt köpa!!

maria sa...

Snygga! Jag hade förvisso bestämt att jag tröttnat på alla dessa elefanttyger, men sen visade du de här och jag insåg att jag inte alls tröttnat ;) Jag tror det blir bra oavsett vilken färg du bestämmer dig för.

Strumpetossa sa...

Helt underbart!! Älskar det gul/bruna och det turkos/bruna

Tiina sa...

Orange/brown is so cute!!! I have to buy this fabric, definitely!!

Simon G sa...

Härliga! Var köper jag så fina tyger i bambu? Och vad kostar de?