lördag 7 juli 2012

ModKids Abigail

I våras köpte jag hem en hel bunt mönster från ModKids, ett amerikanskt mönstermärke med många roliga och fina mönster. Denna blev snabbt min favorit och det första att prova sys efter.

En sak slår mig när man syr efter amerikanska mönster och det är att de alltid har sömsmånen inräknad i mönsterdelarna och att den ofta är 5/8 tum (ca 1,5 cm). Varför? När man är van att sy är det jättedumt att inte få välja sömsmån själv! Denna klänning blev lite knasig i halsen just pga detta men den funkar ändå. Jag funderar på att rita av mönstren utan sömsmån men det blir så mycket jobb med det också.

Vad tycker ni, hiss eller diss med inräknad sömsmån?

Hur som helt, klänningen blev klar trots sina 16 mönsterdelar och velande om kanktbandsfärg och oro över att halsen inte skulle gå att få över huvudet på min tös. Hon gillar den också!

Tygerna är Gekkos fina blommor och prickar, de matchar ju varandra perfekt. Till det en gråmelerad jersey från Swelogent och kantat med gul interlock (baksidan på den gula Iris visa faktiskt, man tar vad man har hemma...!) Det gula lyfte en annars lite vintrig klänning till att bli en fin sommarklänning.

3 kommentarer:

mulliga m sa...

När det gäller kläder vill jag precis som du lägga till min egen sömsmån. De enda mönster som jag vill ha sömsmån inräknat är till underkläder.

vouffen sa...

Jättefin klänning :) ! Härlig kombo med tygerna.
Jag håller med - bättre med egen sömsmån, jag tror det är lite olika hur mkt man tar till.

Gekko sa...

Vad cool den var! Jag har pinterestat den :)