söndag 11 november 2012

Min favorit

Ytterligare en tröja i kammad ekologisk bomull men denna är faktiskt till mig! Detta är nog det tyg jag gillar allra mest just nu förutom mina ränder. Jag har gillat det ända sedan det kom och när första rullen tog slut var jag tvungen att ta hem en till för detta ville jag verkligen ha i lager i butiken.

Den här tröjan hängde på ladyn under syfestivelen och jag tror att den inspirerade en hel del av er att köpa mönster till tröjan? Har jag rätt? Modellen heter Renfrew och kommer från Sewaholic (samma som gjort mönstret till Minorujackan jag nu sytt två stycken av) och finns hos karinottilia.se .

Tyget har ikasyr tagit fram och är samma underbaraekologiska kammade bomull som girafferna i förra inlägget. Jag har på den här tröjan tagit överdelen i strl 6 och underdelen i strl 8, vilket är underligt eftersom mönstret är för päron och jag är mer planka än päron. Jag gick inte efter måttabellen i mönstret när jag valde storlek utan jag kollade på tabellen för det färdiga plagget och valde därefter som justerade utifrån hur jag ville att tröjan skulle sitta. Sydde hela tröjan på overlocken och stickade bara ner sömsmånen i halsen och ärmarna på coverpron med tvillingsöm. Från oklippt tyg till färgig tröja ca 1 timme. Rätt bra tycker jag eftersom det ändå är en del detaljer på den med muddar och sånt.

Modellen sitter perfekt på mig och jag har sytt tre stycken till mig nu.

5 kommentarer:

Jennie sa...

Wow - 1 timme?! Den är jättefin och detaljerna i halsen och ärmarna väldigt välgjorda och snygga!

emmys stickning sa...

Superfin, håller på att sy nya toppar till mig, detta tyget ligger i min hylla, det kanske skulle vara nästa tyg, har inte riktigt sett det som ett tyg till vuxenplagg tidigare.

mulliga m sa...

Vilken härlig solig tröja! Passar bra i höstmörkret :-))

od Andulky sa...

Supersnygg!!

Anna Johansson sa...

Jättefin! Ju fler exemplar av Renfrew jag ser desto mer börjar jag fundera på om jag kanske skulle köpa mig mönstret ändå