torsdag 6 mars 2014

Vänner

Det här fina tyget heter "vänner" och är ett ekologiskt tyg som kom tillsammans med det gula diagonalrandiga tyget från I k a s y r.  Jag är mycket förtjust i det, lagom gulligt och så är jag en sucker för gult. Min dotter såg tyget och ville gärna ha en klänning i tyget med hjärtdjuren. Först förstod jag inte riktigt vad hon menade men sedan såg jag, vännernas huvuden är ju hjärtformade!
Såklart fick hon en klänning, eller en tunika iallafall. Eftersom det diagonalrandiga är tänkt till vännerna så var jag tvungen att blanda in lite av det tyget också. 

Ritade om dotterns tröjmönster till en A-linjeformad klänning och så gjorde jag en fuskraglanskärning på axeln. Vände även på det randiga tyget ett kvarts varv mellan de två sidorna på axelbiten så att de båda pekar inåt. Tyget är stabilt stickat och det har ungefär lika mycket stretch både upp-ner och åt sidorna så det spelar inte så stor roll hur man vänder det på de här små delarna. På ärmarna vände jag också på tyget men sedan fick jag ränderna att peka utåt istället för inåt trots att jag tycket att jag var mycket noga... Jaja, så kan det gå!
Visst är det hur härligt som helst, vännertyget?!

5 kommentarer:

MinaMirakel sa...

Så fint!
Hur skulle det bli att sy tights i det diagonalrandiga tyget tror du?
Åsa

Eva sa...

Underbart fin! Jag älskar också gult och att det är ekologiskt!

MiMeLin sa...

Så söt. Väntar på paket med det tyget från dig. Blir perfekt till sommaren.

Rumpetuss sa...

Superfint!

Susanna sa...

Klart att man kan sy tights av det diagonalrandiga! Jag har sytt till mig i både det gula och det petrol. Men man måste ha med i beräkningen att det är ett stabilt stickat tyg och lägga till lite extra vidd!