fredag 4 juli 2008

Sparkbyxa till BB-väskan

Det här blir mitt sista inlägg innan vi åker på semester till småland och öland. Satt igår och surfade runt på olika bloggar för att fördriva lite tid. Hittade det här inlägget hos kokalal och kände att jag bara var tvungen att sy ett par sådana till min lill*! Dessutom fanns mönstret i mindre storlek än 56 så det kommer passa nyfödingar mycket bättre än de kläder jag redan har sytt. Dubbelt skoj!

Det här är premiär för mig att sy i de lila kaninerna, har inte riktigt hittat något jag ville sy i det tyget trots att det är så fint men det här blev helt rätt.

Material:
Kanintyg från Jnydesign.
Gul mudd från Ohlssons.

Mönster:
Ottobre 6/2007, strl 50. Gjorde längre muddar och egen modell på kantbandet annars helt enligt mönster.

Maskiner:
4-trådig overlock till all ihopsömnad. Juiette till kantbanden.

Sömnad:
Väldigt enkel då hela byxan klippe i ett stycke!! Sy sömmen mitt bak. Sy grensömmen. Sy fast benmuddarna. Kanta med mudd och sätt i knappar. Klart!!!

+
De blev så fina och jag bara älskar kombon med gult till det lila. Riktigt somrigt till en liten kille eller tjej. Tyget är en fröjd att sy i!

Jag vågade prova sy fast benmuddarna utan att först hjälpsticka fast dem på Juliette och det gick faktiskt !! Det var t.o.m. enklare än att först pula in tyget i vanliga maskinen för att sedan ha in det i overlockan. Så stolt över mig själv att jag vågade prova, dessutom på de minsta byxben jag sytt!!!

-
Inte helt nöjd med kantbandet, lite knöligt här och där men det är smått och pilligt att sy i strl 50! Många svängar blev det också.

!!!
Dessa åker rakt ner i BB-väskan för den lill* att komma hem i. Nör jag kommer hem från semesterna sk ajag sy en matchande mössa och en tröja i benvitt så har jag kittet klart för hemfärd, om nu lill*n vill stanna i magen tills dess.


Jaha, nu blir det sommarlov! Jobbade sista dagen igår, nu är jag "ledig" i 10 månader. Åker förhoppningsvis på semester redan idag men sitter just nu och väntar på samtal från barnmorskan för jag måste in på ett nytt ultraljud och eftersom vi ska bort i 10 dagar så skulle hon försöka tjata sig till en tid redan idag. Magen hade inte växt på 5 veckor nu så då var det dags att kolla att allt är bra med lill*n. Men som han eller hon sparkar är jag inte direkt orolig!! Hoppas bara på att få komma in idag så vi kan åka på semester som planerat!

Ha en skön sommar allihopa och tack för all inspiration och uppmuntran i sömnaden!!! :D

17 kommentarer:

Kalunji040 sa...

vilken söta sparkisar... lill*n blir jätte fin i dom.

stora lilla j sa...

Åh så fina!! Nu blev jag jättesugen på att sy ett par till min Mini i magen i kanintyg! Kul =)

Vindling sa...

Underbara. Ha enhärlig semester och lycka till på UL.

OttoPippi sa...

Nämen Susanna vad fina!!! Jag minns när Kokalal hade sytt sina - tyckte också att modellen var så cool! Dina bleb hur härliga som helst! Vad kul att ha så snygt med sig till BB, önskade jag hade börjat sy när jag var gravid (jag bara sov och åt - det är sant :-))

Grattis till benmuddssömnaden! Modigt!!! Och tänk att det till och med var enklare :-) :-) Jag själv har blivit skrej för tryckknappar, har prövat det så oerhört lite trots min prymtång... Måste också ta mod till mig och öva framöver :-)

Hoppas att ultraljuset går som det skall. Ha en UNDERBAR semester!!! Och njut av Öland Roots!! När "ses" vi igen???

Kram!

Strömming sa...

Blir nog kvar i stan till på tisdag så kanske kommer fler inlägg under helgen. Fick tid för UL på tisdag morgon så.... byebye semestern. *less* Får se hur vi gör man man vill ju inte vänta heller med ett sånt exta tillväxtultaljud heller. Annars är jag tillbaka den 13 juli, så inte så lång frånvaro från cyber för mig.
Kram!!

Strömming sa...

Tack och lov för handlingskraftiga sambos, nu blir det UL i Kalmar istället :D

Mimmi sa...

Den färgkombon är så snygg. Har tänkt sy den jag också men inte kommit längre än till tanken ännu.

Lycka till nu med allt!

Gulligan sa...

Underbara!!! Hoppas UL går bra!! Ha en skön semester!!!

Karolina.http://esterochkonrad.blogg.se/ sa...

Fina!/Karolina

á Yeliqa sa...

Vilken underbar sparkbyxa du har sytt. Det blev verkligen snyggt med gul mudd till kaninerna :)

linnzan sa...

Vad snygga de blev! Blev helt förälskad i färgkombon, förstår att du är nöjd. Jag har nog tänkt mig att göra sådana fast i uglletyget. Tack själv för all inspiration jag får av dig och ha en underbar semester!

Anonym sa...

Allt väl med dig och bebis hoppas jag?! Mönster kommer mot slutet av veckan.
Gulliga sparkbyxor, och vad roligt att det gick bra med muddarna och jag som tycker att muddar kan vara pilligt i storlek 86.

gosi sa...

Superfina! Du är så duktig!

fante sa...

Åååh, vad fina :-) Måste lägga färgkombon på minnet ;-)

frisky frog sa...

Så söta byxor! Bebisen kommer att bli hur fin som helst.

Recoll sa...

Hejsan
Precis som du satt jag surfade runt en kväll och så hittade jag din sida. Snygga kläder och härliga färgkombinationer. Hoppas att det är ok att länka dig till min blogg?

MVH Recoll

Anonym sa...

Hoppas allt väl med dig och bebisen. Om så är fallet har jag en liten utmaning till dig på min blogg.
Sköt om dig!