måndag 13 september 2010

Superwash Turtle Butt

Det är inte bara tygblöjebebisar som kan ha den fina Turtle Butt blöjbyxan utan även de som går i helt vanliga engångsblöjor kan vilja vara fina om rumpan. Denna blöjbyxa är stickad i ett superswashullgarn (dvs maskintvättbart) och funkar således inte som fuktspärr över tygblöja utan helt enkelt för att pimpa en rumpa i största allmänhet! Det som är bra med mönstret för T-B är att man kan köpa ett nytt via paypal och på så sätt få licens att sticka två stycken blöjbyxor för försäljning. På så sätt bryter man inte mot mönstrets upphovsrätt så dessa är helt lagligt stickade för försäljning.

Det blev en annan "finish" på byxan när jag stickade i ett annat garn än jag brukar vilket var lite ovant att se men jag gillar dem mycket ändå. Att sticka på beställing är dock inte något ja kommer att göra i någon större utsträckning eftersom det tar sån tid att det aldrig går att få det lönsamt men en sådan här förfrågning bara var jag tvungen att tacka ja till!

Hoppas på att den passar barnet bra och kommer värma gott under den kommande hösten och vintern!

4 kommentarer:

Helena sa...

Supersöt...som en liten FlugsvampsTurtleButt:)

Jenny sa...

Jag kan förstå att du inte tröttnar på det där gulliga mönstret. Det är jättefint, men man förstår att det tar tid.

Man kan använda superwashbehandlad ull till tygisar också, om man kurar ordentligt, det beror lite på ullens struktur och annat. En av svärmors tygisar är definitivt inte i ull (fast hon sa det, men de krymper inte en millimeter och känns liksom lite plastiga då man gnuggar dem) och de funkar, om än inte lika bra som obahandlad ull.

od Andulky sa...

Superfina!!

Emsters Alster sa...

Så söta!