onsdag 25 juni 2008

Kortbrallor

Dessa har också legat ihopsydda och väntat på tvillingnål. Och det var ju tur för just den här färgkombon såg jag ikväll på BillaBas blogg och fastnade för den. Hade den i åtanke för de ugglebyxor som igår fick grön mudd, men den blev ju bevisligen grön!! (och mamma blev nöjd!) Men jag blev övertygad av BillaBa om turkos mudd till röda ugglor så det fick det bli på dessa. Jag är hur nöjd som helst!Mönstret har jag gjort med utgångspunkt från ett par gamla underbyxor som jag fått av mamma och som jag hade på 70-talet. De finns ju med på bilden för de är så fina tycker jag. Ett fix-tyg är det dessutom, snyggt som sjutton! Ursprungsbyxan är i storlek 50 men jag tror att jag fick till ett större mönster så det är nog storlek 56 på dessa. De blev lite korta och vida så kunde inte som i ursprungsbyxan sy en tunnel för resår utan det fick bli muddkant i midjan också. Men jag gillar det och tror att jag kommer sy fler av dessa framöver!

Material:
Tja vad ska man säga, Ugglor från Jofotex och turkos mudd från Stoff och Stil.

Mönster:
Eget.

Maskiner:
4-trådig overlock till att sy ihop med, kantning på Juliette, stickningar med tvillingnål.

Sömnad:
Sy ihop de 4 styckerna (bak, fram och två sidstycken), kanta benöppningarna och sy sen grensömmen. Sy fast midjemudd. Mudden var 34*10 cm, nästa gång ska den kortas lite så det blir lite mer "pös". Lyckades sy fast midjemudden direkt på overlocken denna gång, utan att först hjälpsticka på Juliette! Det är ett stort steg framåt för mig och det gick fasktiskt riktigt bra. Nålade bara 'kvartarna' och sen sydde, gick hur smidigt som helst!

+
Mina första kortbyxor/underbyxor/shorts till lill*! Jag är nöööjd!!! Gillar mönstret och är stolt över att jag har lyckats pilla ihop det alldeles själv. Gillar också färgerna och ugglorna är alltid lika härliga att sy i! :D

-
Hrm, kan inte komma på nått!

!!!
Kan bara drömma om hur fina dessa kommer bli i elefanttyget!!! :D

11 kommentarer:

OttoPippi sa...

Herregud så underbara!!!! jag älskar dem!!!! :-) :-) Vad superduktig du är!!! Dessa tror jag att du kommer att få en hel del beställningar på :-) :-) :-)

tisa sa...

gud så fina de är!!!!!!! underbar färgkomination oxå!

LizA sa...

Kanonsnygga! Måste nog plonka dom oxå;-) Börjar få mycket att göra på min "att göra lista"!

Susanna sa...

Tihi, kul att att de gillas! För de gillas här med och jag vill inte lägga undan dem så de ligger fortfarande på bordet i vardagsummet och är bara såå fina!

Jes sa...

Verkligen superfina, gillar verkligen modellen!!! Har oxå sånna underbyxor sen jag va liten dock i annat tyg. Ska nog titta på dem igen och rita av, Dina blev jättefina.

linnzan sa...

De blev jättefina! Och dina gamla är snygga också. Blir lite avundsjuk på dig som gör så fina saker och hinner sy så mkt. Jag köpte garn igår till en likadan kofta med luva som du stickat och jag har redan hunnit komma en bit på väg. Tack för inspirationen till lite stickning.

Gulligan sa...

wow vad snygga både gamla och nya ;-)Kul med utmaningen! Jag antar den så klart!!

Sica sa...

Vad duktig du är som skapat mönstret själv! Det är minsann inte alla som klarar av det. Resultatet blev givetvis kanon.

Zanna sa...

Hej hej! Och tack för min fina pif present som kom idag! Både jag och Leo är super nöjda :) Super fina underbyxor. Tack återigen, nå måste jag börja på mina två piffar som har gått med på min! Ha en super bra dag och en trevlig kommande helg!

BillaBa sa...

Å vad fint det här blev!!! Supersnygga helt enkelt!!

Stora lilla j sa...

Jösses så snygga!! Och du ska vara nöjd, jag har försökt pilla ihop underbyxemönster hur länge som helst, utan framgång... Du skulle inte kunna tänka dig ett mönsterbyte?