måndag 3 januari 2011

Bokstäver bokstäver bokstäver

Innan jag var på syhelgen hos Mjuka tyger tänkte jag att en broderimaskin är en symaskin som jag nog aldrig kommer att vilja ha. Efter syhelgen hos Mjuka Tyger så hamnade en broderimaskin ganska högt på listan över sysaker jag gärna skulle vilja ha i min maskinpark! Varför? Jo jag fick ju se vad de kan göra och WOW vilka grejer!! På lördagskvällen gick Annas maskin varm och det ena broderiet efter det andra gjordes.

Jag fick en idé att använda bokstavtyget och applicera mina barns initialer på bröstet på tröjan. Anna kom med idéen att även ha bokstavtyget till ärmar och det blev ju verkligen bra. Jag botaniserade bland alla tyger och föll för den mjuka och goa collegen som fanns (finns). Den är lite tjockare än interlocken och skulle funka bra för en lite varmare vintertröja. Nästa problem var att välja färg. Efter mycket om och men kom jag fram till att sy tröjor i rött åt mina barn och tröjor i grönt åt min systers barn. Färgvalet visade sig vara perfekt eftersom F älskar grönt och bara vill ha gröna kläder på sig!

Resultatet blev tre tröjor och en body med I, R, F respektive ett hjärta broderat på magen. Hjärtat är till den lilla kusinen som beräknas komma vilken dag som helst nu och som blir lillebror/syster till F. Det här var ren glädjesömnad (mitt i all produktion inför Galleri Hemsytt som jag annars ägnade syhelgen åt) få en idé, välja ut tyg och genomföra! Tack Anna för att du lånade ut maskin och för all hjälp med applikationerna!

Alla plaggen är kantade med samma collegetyg som de är sydda i, för att få bäst färgmatchning. Det var aningens tjockt i CoverPron men det gick och blev helt OK resultat. Bodyn fick KAM-knappar i grenen (mest för att jag inte hittade min prym-tång...) men det blev bra och jag är inte säker att en prymknapp hade klarat av 5 lager collegetyg!
11 kommentarer:

Pyssellycka sa...

De blev helt underbara! Supersnyggt! Visst är det roligt med applikationer?

Hello sa...

Åh, så fina de blev färdiga!

KlaramedK sa...

så underbart fina!! jag har ju en brodermaskin men har aldrig kommit till skott med just aplikationerna...hittar inte någonstans hur man gör, du kanske kan tipsa? (jag har en D1, husqvarna)

JuMel sa...

Så snygga! Vilken tur att jag väntar hem liet bokstavstyg:))

Heartbeatdesign sa...

Guud vilka fina överdeler. Kanonidé och snyggt jobbat

Anna-Mjukatyger sa...

Aaaaa... men vad snyggt det blev!
Kul att du tyckte om att prova på det förresten! Snart får vi börja planera nästa syhelg!

Lime by me - Lime design sa...

Jättefina tröjor och applikationer. Jag tänker nog som du gjorde att en sån maskin kommer jag nog aldrig att behöva, men vem vet en dag... och nu har man ju sett reslutat oxå...=)

Juliannie sa...

Jättefint! Jag sydde också bokstavsapplikationer på mina barnkläder just när de var små, fast med min vanliga maskin. Jag brukade sy mönstrade byxor av bomullstyg och enfärgad mudd och så enfärgad tröja med bokstav i det mönstrade bomullstyget.

Madebycarran sa...

Vilka roliga tröjor och bodiesar du gjort. Blev nästan lite avundsjuk på det fina teckensnittet du valt på bokstäverna. Supersnyggt och superproffsigt!!

TRI o MAR sa...

Läckert!

Anna-Snoddas sa...

Ja inte trodde jag att jag skulle vilja ha en brodermaskin - men det vill jag nu! :) Har köpt en CoverPro nu iaf!

Tröjorna blev ursnygga!