söndag 2 januari 2011

Dotterns nyårsklänning

Vår lilla I är en bestämd liten tjej. Hon är inte förtjust i klänningar och hon har heller inte så många och ska hon ha dem på sig måste de kallas för tröja. Till jul fick hon det här settet med byxa och klänning, sytt i goa velourer från mjuka tyger. Det krävdes inte så mycket övertalning (jag tror att det var igelkottarna, kaninerna och ugglorna som gjorde susen) för att få I att sätta på sig klänning på nyårsafton för att vara fin på kalas, dock skulle hon ha lila strumpbyxor till och inte svarta byxor. Fin var hon hur som helst!

Sömnaden av dessa var rolig, jag gillar att sy klänningar. Mest nöjd är jag med rynkningen av halsen och att det gick att kanta på CoverPron! Behövde bara göra om det en gång. I ärmarnas rynkning har jag babyresår i fållens kanal. Längen är något mellan tunika och klänning och jag hoppas att hon kan ha denna länge! Den är sydd i strl 92 och det har hon ju precis börjat växa i. Slösade lite tyg för att få mönstret i mitten på framstycket och det blev så lyckat!
God fortsättning till er alla där ute! Jag hoppas på ett härligt kreativt 2011!

10 kommentarer:

Bustråden sa...

Vad fin den blev, förstår att hon tyckte om den!

Tesslan sa...

Verkligen härligt tyg. Det måste jag ha missat. Men jag kikar visserligen inte in i hennes butik så ofta. Som vanligt så har du fått till fallet i plagget helt fantastiskt.

Pernilla sa...

Jätte fin klänning, här hemma har jag en riktig klänning tjej går nästan inte att få på henne tröja och byxa i stället dom är roliga dom små =)Men jag förstår att du fick henne att ta på sig detta ljuvliga set.

Le Petit sa...

Vilket fint set! Jag är svag för klänningar =). Det var jättesnyggt med kantbandet i halsringningen.

frisky frog sa...

Åååå, vilken sötsöt modell och vilket härligt tyg! Jag har en av varje. En som alltid har gillat kjol och klänning och en som slutade med sånt i 2-årsåldern. Om 2 år äe det studentbal och jag undrar hur hon gör då...
/God fortsättning!

JuMel sa...

Jätte fin klänning, förstår att hon gillar den! Tyget ser härligt ut och jag gillar verkligen hur du fått till den i halsen.

Syserine sa...

Vad snygg halsringning! Har spånat på din tutorial om blöjor, jättebra, är lite inne på tygblöjor, vi får se!

Åsa Tidqvist sa...

hur fint set som helst!

Hello sa...

Åh, så fint! Kommer nog inte kunna stå emot det där tyget länge till nu ;)

Fangoria sa...

Ljuvligt snygg klänning!