torsdag 8 maj 2008

Klänningar


Det har blivit två klänningar den här veckan. Det är en beställning av en kompis som ska ge dem till ett par tvillingflickor som snart fyller 1 år.
Mönstret är från Baby Cool storlek 74-80 men de var så stora så jag har sytt in dem flera centimeter i varje sida. Klippte även till bakstycket i en bit och gjorde sprund istället för att göra en förklädesklänning. Det saknas knapp i sprundet men det kommer jag sätta i i nästa vecka (beställde en tång idag så jag ska prova med den istället för att försöka banka).

Tygen är från Hemtex, den lila snedslån har jag gjort själv och den bruna kommer från Ohlsons. Har sytt sömmarna på overlocken och fäst banden på vanliga maskinen. Det gick smidigt att sy och jag behövde bara plocka fram sprätten en gång. Är imponerad att jag lyckades kanta sprunden med band utan att det blev veck. Det finns en bra beskrivning på Geckos blogg.

Nu hoppas jag bara att de ska passa i storlek och i föräldrarnas smak! Inte lätt att veta när jag varken träffat flickorna eller föräldrarna.

9 kommentarer:

OttoPippi sa...

Men Strömming, vilka underbara!!! Mitt tvillingmammahjärta smälter! :-) :-) Föräldrarna blir garanterat överlyckliga! Supercooola!! Och visst är det mönstret stort, t o m för mina tvååringar :-)
Kul att du beställde Prymtången - du kommer inet att ångra dig!
Godnatt! Vi ses i cyber!

linnzan sa...

Gud vad fina de blev! Jag skulle bli överlycklig om jag vore föräldrarna. Gillar verkligen det ljusblå i kombination med svart!

Strömming sa...

Kul att ni gillar dem och är de för stora så växer de ju! (det är det som är bra med att sy till barn, de växer!) Ja jag hoppas verkligen för'äldrarna ska gilla dem. Jag är också förtjust i den ljusblå, var inte så förtjust i färgen på tyget från början men det gjorde sig verkligen som klänning, men sendslån är brun, inte svart ;)

Anonym sa...

Jättefina!!! De kommer att passa nån gång:)
Gulligan

GOBLIgobli sa...

Såå söta och helt underbara tyger!!

Sica sa...

Helt underbara tyger, och vilka klänningar sen...! Dem har du verkligen lyckas med.

Strömming sa...

Oh vad glad jag blir av era kommentarer! Tack så mycket. Nu är de dessutom klara med knapp och allt, redo för leverans!

Frida sa...

Tvillingarnas mamma här (Emma tipsade om din blogg). Vi älskar klänningarna och de passar bra, kommer nog att funka ett bra tag. Tack!!

Unknown sa...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色