fredag 6 juni 2008

Färgade ugglor

Med inspiration från Ottopippi och Tilde textil har även jag gett mig på att färga uggletyget. Ottopippi skrev att hon skulle färga de bruna ugglorna med grönt och den färgkombinationen blev jag jättesugen på att testa. Så grön batikfärg från panduro införskaffades och idag på morgonen klippte jag ut - surprise surprise - en body i de bruna ugglorna och slängde ner dem i ett grönt färgbad. Och kolla in resultatet - jag är helsåld!!! Jag tror jag snålade lite med färgen och gjorde ett för litet färgbad (gjorde bara 1 liter) så det var svårt att röra om i grytan vilket resulterade i lite ojämn färgning men men.... man lär sig av att hålla på! Jag gillar verkligen den gröna färgen och den här bodyn ska kantas med gult (samma som på overallen jag just bloggat om) hade jag tänkt så det blir härligt 70-talsaktigt! Till det ett par bruna velourmuddisar med samma gula mudd! Åh jag kan se framför mig hur snyggt det kan bli!!! :) Nu är jag också helt såld på färgade ugglor!

När ca 10 minuter av färgningen gått såg jag en liten bit av de röda ugglorna ligga och drälla på mitt sybord. Stoppade ner dem i färgbadet också bara för att se hur de skulle se ut mot grön bakgrund, och jag måste säga att jag gillar även den kombinationen! Färgen blev lite ljusare eftersom jag antar att de bruna ugglorna sugit åt sig pigmenetet i färgbadet när dessa stoppades ner i det. Hur som helst, det var kul att se att rött gjorde sig mot grönt också!Ska bli kul att sy i de färgade ugglorna och se hur slutresultatet blir!

10 kommentarer:

Jes sa...

De bruna ugglorna blev ju jättefina med grön bakgrund, även de röda. Med gul mudd kommer de bli riktigt bra, jag har sytt ett bar mudd shorts i ungefär samma gröna i strech frotte´som jag kantade med gult 6 de blev jättefina!!! Har dock inte bloggat om de ännu.

Anonym sa...

J�ttefint, tycker det blev hur coolt som helst med r�da ugglor mot gr�n bakgrund. Ska bli kul att se det f�rdiga resultatet sen.

Gulligan sa...

Snyggt!!! Som sagt, din bebis kommer att bli coolast i hela stan!!!

Liza sa...

Så du hade en liter vatten till en body? Hur mycket färg hade du på ett ungefär då? Nu är jag toksugen på att åka och köpa grön färg och färga jag med....Jag tyckte dock nästan att den ljusare gröna blev finare, men jag kan inte riktigt bestämma mig:) Men det vore ju bra om man fick veta på ett ungefär hur mkt färgpulver man ska ta. Toksnyggt blev det iaf!

rino sa...

gula kanter låter perfekt... och röda ugglor blev ju jättecoolt!

Man blir så sugen på att färga när man ser alla fina ugglor.när ska man få tid att göra allt man vill...

Strömming sa...

Tack för alla kommentarer! Jag är också nöjd :) Fast nu när jag börjat sy ihop bodyn så ser man att den är flammigt färgad, så jag hade nog behövt ett större bad eller rört mer i det!

Batikfärgerna är flytande och jag tog 1 liter vatten, 10 ml färg, 100 gram salt och 20 gram fixermedel. Klippte ut bodyn först så man inte behövde färga onödigt mycket tyg. Den utklippta bodyn vägde ca 60 gram så för det skulle 1 liter färgbad räcka. Jag värmde till 60 grader men vill man ha svagare färg kan man välja att inte värma så varmt för då blir det ljusare färgat.

OttoPippi sa...

Detta har jag ju väntat på!!!! Skitfint!!!!! Flammigheten tycker jag faktiskt inte alltid gör något! Vill också ha grön... Men nu kan jag inte bestämma mig för den ärtgröna Herdins eller Panduros.... :-) :-) :-)

Fiffiluren sa...

åh, så kul att se lite färgade ugglor. Får se om jag också ger mig i kast med det (tveksamt till min förmåga att fixa just sånt).

Unknown sa...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色

Unknown sa...

走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,聊天室