måndag 17 november 2008

Orange is the new black

Jag vann en musche-mössa från Mustafa för några veckor sedan och den är sååå fin! Det tyckte även min vän T som tog på sig den och sa att en sån ville hon också ha. I födelsedagspresent. 2 veckor efter att hon provat den. Kan man göra något annat än att försöka sig på att virka en muscheliknande mössa till sin vän? Då hon dessutom tidigare samma dag uttryckt att "orange is the new black" så var ju även färgvalet givet.

Men vad jag givit mig in på hade jag ingen aning om. Hur man virkar muschar visste jag inte men det måste de ju veta på den lokala garnaffären. Men tji, det visste de inte. Inte någon av de tre expediterna hade an aning om hur man virkade muschar.Hur hade då Mustafa, som kallar sig virknovis (!) har gjort den där mössan jag vann var då ett mysterium och jag blev om möjligt ännu mer imponerad av mössan.

Väl hemma googlade jag fram en beskrivning på hur man virkar muschar och jag började arbetet. Sen repade jag upp, började om, repade upp, började om.... Det tog mig tre dagar och ett antal försök att få den här mössan färdig (skulle beställt en av Mustafa om jag vetat hur SVÅRT det var att få det snyggt) och petiga jag är hyfsat nöjd med resultatet. Jag skulle vilja ha den mer pösig men nu orkar jag faktiskt inte virka om den igen. Så den får helt enkelt vara färdig. Så T, nu får ni lämna tillbaka bygglamporna när ni vill för mössan är färdig för avhämtning! (Festen var i lördags så då fick hon en stump garn i ett kuvert och såg först väldigt fundersam ut innan hon kom på vad det var för nått sen sa hon - Åh virkar du en tantmössa åt mig?! - Haha har du inte hunnit färdigt!)


Material:
Garnstudios Eskimo - orange. Vilket fantastiskt ullgarn, det kommer jag att sticka eller virka mer i!!!

Mönster:
Försök till en Mustafa-musche-mössa!

+++
Det var svårt att virka den här mössan, men det var också väldigt roligt! I slutet hade jag dessutom fått upp en bra fart på virknålen. Dessutom är virknålen i genomskinlig plast med glitter i så man blev ju väldigt glad av att jobba med den!!!
Det är roligt att utmana sig själv och sen ro projektet i land!

---
Inte helt perfekt som jag vill ha den.

!!!
Ni som inte testat att virka, gör det, det är mycket roligt! Och man kan göra det i soffan, framför en schysst film!

10 kommentarer:

Tygterrier sa...

Tjusigt! Kan bara hålla med om att Eskimo är ett underbart garn, min absoluta favorit. Mjukt, skönt och fina färger. Och tjockt - så det går undan att få alstret klart (iallfall när man väl fått upp farten) :-)

mustafa sa...

grattis till din första egenvirkade musche-mössa, den ser jättefin ut.

Anonym sa...

Ser jättebra ut tycker jag. Vet du vad. Man kan sticka i tv-soffan också. Snacka om hur många taskiga som mysiga och bra filmer jag sett under tiden jag stickar. Men unvik mönsterstickning...
/klockarbarn

Retro Elephant sa...

Slutresultat blev ycket bra!

//Lina

Botilda sa...

Å, vad fin den blev! Virkning är verkligen kul och så tillåtande. Man borde virka mer.

Imponerad över att du gjorde ett eget mönster!

Strömming sa...

Eget och eget... jag hade ju Mustafas mössa som mall....

Marie Frost sa...

Vilken tuff mössa!
Jo, det är ju en klar nackdel med att sy, man missar rätt mycket familjetid vid tv:n.

OttoPippi sa...

Wow!!!!!!! *impad*

á Yeliqa sa...

Den blev ju jättesnygg. Så duktig du är och vilket tålamod du måste ha som orkade kämpa på som du gjorde utan att ge upp:)

Anonym sa...

Snygg!

Och inte visste jag att orange var det nya svarta, ska man ha den lilla orangea hemma i garderoben nu då? ;-)