söndag 21 december 2008

Formsydd blöja

Ni vet hur det är ibland, vissa saker ligger bara där och man idds inte ta tag i dem. Så var det med den här blöjan. Den har legat utklippt sedan kanske 2 månader. På sybordet. Varje gång jag har behövt tända eller släcka lampan har jag lyft på den. Men sytt den har jag liksom inte orkat. Förrän ikväll.

Det har kommit av sig, tygblöjandet. När I inte tålde fleece eller fuskmocka så gick luften lite ur mig. Jag vill inte att hon ska behöva vara blöt om rumpan och jag orkar inte byta nästan varje timme.... Men nu ska jag ge det en ny chans och jag ska införskaffa sideninlägg som stay-dry istället. Har dock inte hittat sideninlägg i Sverige men tror jag ska försöka med vintersiden. Det vet jag tål tvätt i maskin. Tack Stora Lilla Jag för tipset om bästa blöjpaketet för torra rumpor! Du må tro att jag verkligen många gånger tänkt på det du skrev och velat köpa sideninlägg men inte kommit mig för. Vad tror du föresten om vintersiden?

Tvingade mig hur som helst till att sy den här innan jag ger mig i kast med allt annat som ligger tillklippt. Hade jag inte gjort det nu skulle den nog aldrig blivit sydd. Egentligen skulle det bli en pocketblöja med PUL på utsidan och bambu på insidan. Men klantiga jag sydde fast kardborren på avigsidan av PULen och det blir inte så bra när man sprättar i det tyget, lämnar liksom hål i vattentäta skiktet.... Klippte raskt ut en utsida till blöjan i fultrikå och sydde fast kardborren på den istället. Lika bra var nog det för de formsydda blöjorna är enklare att få att passa bra och dessutom gillar jag blöjorna bättre när det är separat blöja och "tätskickt". Så jag vet inte riktigt varför jag skulle ha PUL på den från början, men det var nog en rest av min förhoppning att I skulle kunna ha vanliga pockets med fleece i.

Blöjan har en insida i bambustretchfrotté, två lager uppsugande bomullsfrotté fastsydda i insidan och så en utsida i bomullstrikå. Använde lastin till resåren runt ben och i ryggen. Valde att sy alla sömmar i rosa även på utsidan, för att matcha den härligt rosa insidan! Fultrikån blev faktiskt riktigt fin mot det rosa!!!

Material:
Ja det skrev jag ju just... Bambustretchfrottén kommer från PinkGreen. Frottén till uppsugande lagren är från en gammal handduk och utsidan är köpt på tradera.

Mönster:
Eget

Sömnad:
Sydde fast uppsugande delarna i insidan med sicksack. Sydde fast kardborren på yttertygets rätsida. Sydde ihop in- och utsidorna räta mot räta. Sydde fast resår i benöppningar och rygg med trestegssicksack. Vände på allt och sydde en stickning runt hela blöjan. Fäste kardborrar på insidan av blöjan så den går att stänga.

+++
Det blev inget UFO!

---
Lite slarvig med stickningarna så de är inte så tjusiga. Men vad gör det när den ändå ska gömmas under ett PUL-skal eller yllebyxa!

!!!
Blev bättre än jag vågat hoppats på. Men jag gillar nog Ottobres mönster bättre så om jag syr fler blöjor så ska jag nog gå tillbaka till det. Med lastin som resår i Ottobres blöja så tror jag den kommer sitta perfekt. Lastin är mycket bättre i blöjor än babyresår....!

7 kommentarer:

stora lilla j sa...

Jättesnygg, och jag tror nog vintersiden borde funka det med! Haha, på tal om blöjufon ligger här min test-muksut jag tänkt att jag ska provsy innan jag skickar dig mönstret - och har legat typ en månad! *skäms*

OttoPippi sa...

Bljödrottningen har gjort det IGEN, övertrffat sig själv :-) :-)

GOD JUL du duktiga och inspirerande sömmerska!!

Kram!

Strömming sa...

Stora lilla jag: ingen brådska med mönster, just nu ligger blöjsömnad lite på hyllan iallafall! Men ser fram emot att få se din förvandlas från UFO till användbara blöja och höra hur du gillar den!

Ottopippi: Jag rodnar!

Unknown sa...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色

Unknown sa...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色

Unknown sa...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,性愛

肉羹麵Jason sa...

cool!very creative!avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,情色