tisdag 28 april 2009

Till en 1-åring

Det här settet beställdes av en av mina bästa vänner till hennes kusinbarn L som fyllde 1 år för någon vecka sedan. Hon gillade de turkosa kaninerna men det tyg jag hade kvar räckte inte till en hel tröja så jag lovade att det skulle bli så mycket kaniner som det gick och så skulle jag matcha med andra tyger. Resultatet blev alltså en kanintröja med avvikande färg på ärmarna och så ett par turkosa velourshorts med brun mudd. Jag är nöjd med resultatet och jag hoppas att både min vän och hennes kusin(barn) gillar det. Denna beställing ska skickas direkt från mig till kusinbarnet utan godkännande av min vän, så hon litar verkligen på att jag grejar att matcha så hon gillar det!

Material:
Kanintyg från JNY-design - nu har jag bara en liiten bit kvar så jag längtar efter de nya färgerna som kommer snart! Velour och mudd från Stoff och Stil.

Mönster:
Meedom, t-shirt form 1, strl 80.
Meedom, byxa i shortslängd form 1, strl 80. Ändrade i benvidd och i midja.

+++
Kul att få sy en beställning åt en kompis!

Det var första gången som jag satte mudd i en halsringning faktiskt, jag har alltid sytt rullå men denna gång valde jag att sy mudd. Var rädd att det skulle bli för tight eller för slappt men jag tycker att det ser bra ut så här långt. Nu återstår att se om tröjan går över huvudet på L!

---
Som förut tycker jag att det är svårt att sy i storlekar som jag inte har fått prova på någon men nu tog jag lite större än angivet i storlekstabellen i Meedoms bok och jämförde med ett köpt plagg. Hoppas verkligen att det passar!

8 kommentarer:

sygryn sa...

Vilket härligt set!! Brunt och turkos är så fint ihop!

SiriR sa...

Kjempefint! Sikker på 1 åringen kommer til å bli glad for det:)

Anonym sa...

Dessa kaniner kan man inte få nog av..

Heilt spesiell sa...

Superflott!!

Lilla NovaK sa...

Håller med m.j.o.e, man kan inte få nog av dessa underbara kaniner! Vilket läckert set, perfekt nu när det börjar blir varmt och skönt!

Anonym sa...

Vilken härlig blå färg! Ser supermysigt ut=)

Josefinaste sa...

Fina!!!

Gekko sa...

Wow säger jag bara! Du har verkligen lyckats bra med att kombinera fram nåt härligt av den lilla tygsnutt du hade kvar! Nu har du kanske en ursäkt (om det nu behövs) att frossa i de nya kanintygerna också! :-D