fredag 25 september 2009

Ni som stickar!

Jag har börjat sticka igen, det är skönt så här på hösten att jura ner sig i soffan med en stickning i knät och slötitta på Tv. Jag funderar på det här med Magic Loop-stickning istället för att sticka på strumpstickor för att sticka ärmar och vantar och så. Jag gillar inte strumpstickor något vidare. Har ni några tips om Magic Loop, hur långa stickor man behöver och så. Har kollat lite You Tube och tror att jag förstår hur man gör. Visst borde det fungera även för vantar?

Jag som inte har så mycket stickor, vad gör man bäst i att införskaffa, utbytbara stickor eller ett helt set med olika hela stickor? Alla tips emottages tacksamt!

9 kommentarer:

prickig design sa...

Kan absolut inget om det du frågade men fick syn på att du ju ska ha en liten till! STORT grattis och lycka till! kram

Efwa - Medea sa...

Jag stickar ofta med magic loop och har både långa Addi-stickor, ett set med Denise-stickor som är utbytbara toppar med olika längder på linorna och jag har även några utbytbara knitpro (knitpicks) med olika längder. Det beror lite på vilket garn man stickar med när man väljer stickorna. Addi-stickorna kan jag inte flyga med så de använder jag mest i Sverige. Är det halkiga garner är Denise perfekta och vill man ha glid är KnitPro bra. Jag har de i trä men jag har sett att det har kommit i metall också. Men de vet jag inte hur de är att sticka med.
Det är superkul att sticka magic loop. Det tar lite extra tid MEN när du är klar är du klar med båda OCH du har fått alla ökningar på exakt samma ställe. Både vantar, sockor och ärmar är lysande att sticka med magic loop men även mössor, tröjor osv fungerar bra utan att du måste hålla på att byta rundsticka eftersom du stickar runt och platt.
Oj, det här blev ett långt svar men hoppas du har fått svar på dina funderingar.
/Efwa

Moi! sa...

va härligt att kunna sticka! Det blir ju så lätt att komma igång med det, jämfört med sömnad!

Efwa - Medea sa...

En liten kommentar till. =) Om du väljer att köpa Addistickor är 100 eller 120 cm en väldigt bra längd. Då kan du sticka både sockor, vantar och tröjdelar utan att den blir för kort. Jag har även stickat med 80 cm men det blir lite trångt på stickan ibland.
Fördelen med stickorna med utbytbara länkar är att du kan koppla ihop om du behöver längre och välja en kort om du inte behöver så lång.
Lycka till!

Tygterrier sa...

Hm, nu känner jag mig omodern och har inte sett hela filmen men "magic loops" är det samma som rundsticka?! Tycker det ser väldans knöligt ut på filmen om man jämför med strumpstickor - men till lite större saker passar det nog bra.

Efwa - Medea sa...

Karin: Visst är det en rundsticka man använder men det speciella med magic loop är att det är just en magisk loop. Man kan sticka två sockor/vantar/ärmar på en gång. Runt fast platt. Superbra.

Monica Therese sa...

Magic loop er genialt =)

Hello sa...

Jag har bara precis teststickat magic loop, men det är definitivt mitt nästa projekt! Det lilla jag har testat verkar såååå smidigt!

Doris_Assar sa...

Hihi, kopiera på du! :-) (Jag har ju inspirerats så mycket från dig, din blogg var ju en av de första sybloggarna jag började läsa :-D )

Skönt att du fått iväg ditt paket också, ser fram emot att se godbitarna på bloggen framöver!! :-)