måndag 21 september 2009

Renoverad byrå

Ja sytt har jag inte gjort i det här projektet men pyssligt är det så jag visar upp det ändå! Det började med att vi inte hittade någon byrå till I i somras som v i tyckte var snygg, lagom stor, inte för dyr etc... Kom på att det bästa egentligen var att hitta en begagnad i lagom storlek och fixa till den så som vi ville ha den. En byrå fyndades ganska snart på blocket men hur sjutton gör man för att det målade ska bli både snyggt och hållbart? Dessutom ville jag tapetsera fronten och hur gör man det bäst? Fick ovärderlig hjälp av Florin och med hennes tips så satte jag igång att slipa, måla och fixa med byrån. Det tog några veckor av lågintensivt arbete att få den klar men nu är den färdig och jag är hur nöjd som helst. Den ska snart få flytta in i I´s nyrenoverade rum och jag tror att den kommer att bli perfekt. Nu ska hennes loppisfyndade sängbord få sig samma behandling med färg och tapet så att de matchar fint. Botten av lådorna har jag klätt i en självhäftande plast som jag inte kunde motstå!

Material:

Gammal byrå, vit vattenbaserad grundfärg, snövit allmogefärg från Slöjddetaljer (300 ml räckte precis till byrån), ofärgat antikvax från Bison Wax, knoppar från Ikea tapeten fick jag från mamma och var en restbit från den tapet de har i gästhuset i stugan, matt decoupagelack och självhäftande plast från Upsala Färg. Diverse sandpapper i olika grovlek gick också åt.

+++
Byrån blev precis så fin som jag hade hoppats på och den vaxade ytan är helt fantastisk mjuk. Hade inte vaxat något förut så jag är verkligen imponerad av det.

---
Tja såhär i efterhand kan man ju inte påstå att det blev billigare att renovera en gamma byrå med tanke på alla olika färger och sånt som gick åt än det hade varit att köpa en ny - men ingen ny byrå hade blivit så personlig som denna.

28 kommentarer:

Sigrid sa...

Grymt snyggt! Tänkte fixa Sixtens gamla fula byrå sen när vi flyttar på liknande sätt!

Husfrun på landet sa...

Riktigt snygg byrå!!!

Madele sa...

Finns bara ETT ord; URSNYGG!!! Hur snygg som helst och den är HELT oigenkännlig!

Hälsar Madeleine

krajamaria sa...

Jag brukar inte tycka om att man målar över det fina träet i gamla möbler, men jag måste säga att din byrå blev jätte fin!!

Strömming sa...

Men det hör var ingen gammal byrå, den här var från Ikea - betsad furu... Jag brukar inte heller gilla när man målar om fina gamla möbler!

h/saltaste bönan sa...

Oj, oj, oj! Otroligt fin. Vilket jobb, men fantastiskt resultat.

SiriR sa...

Wow, hvilken forvandling! Den ble superfin, vel verdt alt arbeidet:)

KRUMELEJ sa...

Helt fantastiskt fin!!! Man kan nästan inte fatta att det är samma byrå.

Lallis/Helene sa...

Åh så fin byrån blev! Jag har två stycken precis likadana som står och ser fula ut i hallen som jag inte orkat göra iordning än men nu blev jag ju riktigt sugen på att ta tag i det projektet!

Heimlaga sa...

Oj, det kunde man inte tro att det är samma byrå!

Fangoria sa...

Åh vad snygg byrån blev, läckert!

Bibbi sa...

Oj, vad du är duktig.
Gillar den skarp.

Mannagryn sa...

Åh så fin! Jag håller på med en möbel projekt också fast omvänt jag tar bort tjock färg från en snygg 50 tals bänk i ek. Roligt att skapa i annat än bara tyg.

Anja Allvin sa...

imponerande!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonym sa...

Hur snyggt som helst! =)

Mysebo sa...

SNYGG!
Nog är det så att det inte alltid är billigare att renovera, men man får det ju precis som man vill då. Och din byrå är verkligen super

Hello sa...

Åh, så fin! Sånt där tar jag mig aldrig tid till numera trots att det är både roligt och ger ett personligt och unikt resultat!

Ahlard sa...

Underbart fin! Verkligen. Och jag älskar överaskningen när man drar ut lådorna. Verkligen personlig och snygg! /Johanna

Ett Tu Tre sa...

Tjusigt, tjusigt! Man kan ju inte tro att det är samma byrå på den nedre bilden som på den övre.

Retro Elephant sa...

Vilket underbart lyckat projekt, jag är vekligen avundsjuk på den byrån! Skulle väldigt gärna ställa in en sådan i min lägenhet. Superfin tapetfront och snyggt inklädda lådor. Du är duktig du!

//Lina

Moi! sa...

fantastiskt! vilket jobb!

Bobo/Rumba de kransen sa...

Vilken bra remake! Tack för inspiration.

Tygterrier sa...

Åh nej... sånt här fint får du ju inte visa - man blir ju smittad ;-) En sån här vill jag också göra!! Har en apful byrå som bara står och väntar!

prickig design sa...

SUPER FIN!!

re.do sa...

Himmel och pannkaka! Det blev sååå läcker!

Beata sa...

Vad fin den blev!

Åsa Tidqvist sa...

gud så SNYGG!!!!

Hawk and Weasel sa...

Åh, vad snyggt! Vilken himla fin sältapet!