lördag 2 januari 2010

Julklappsvantar


Hos oss har vi inte längre så mycket julklappar, barnen får såklart men vi vuxna har det ganska så sparsamt. Istället har vi ett julklappsspel där alla satsar en julklapp och i gengäld kanske får en eller flera tillbaka. Det börjar med att alla slår tärning om vilket paket man ska få öppna, om man får 1 eller 6 så får man välja ett paket. Alla får ett paket att öppna så har man valt så får man inte slå mer. När alla fått ett paket öppnas dem. Efter det sätter vi äggklockan på ca 15-20 minuter och börjar slå tärning igen. Vid 1 eller 6 får man ta en present från någon annan. Det fortsätter tills äggklockan ringer och då får man behålla de julklappar man har just då! Så har man tur kan man få flera och har man otur kan man bli utan. Varje år brukar det vara något som är extra populärt (oftast två trisslotter) som det blir lite huggsexa om. Julklapparna ska vara värda runt 50 kr.

Dessa vantar var i år (eller ska man säga förra året nu) mitt bidrag till julklappsspelet. Jag hade bara hunnit få färdigt den ena vanten (stickor som gick av och annat  bök fick tiden att inte räcka till) till julafton men nu är båda klara. De ska levereras till syrran imorgon då det var hon som hade vantarna när klockan ringde. Dessa vantar vandrade mellan mamma och syrran många gånger kan jag säga!

Mönstret kommer från Jorid's patterns shop och jag har haft dessa i åtanke i nästan ett år innan de blev verklighet. Gillar verkligen mönstret men fick fippla med storleken och garn och stickor för att det inte skulle bli barnstorlek på vanten. I höstas blev jag medlem på Ravelry och där har jag hittat en massa andra mönster och massor av inspiration så det blir mer och mer stickning framför TVn nu om jag inte orkar sy. Titta gärna in där och se mina avslutade och pågående projekt.

Jag har stickat dessa i Marks & Kattens Superwash Safir, behövde ett tjockare garn än rekommenderat samt tjockare stickor. Stickar ganska hårt så vantarna är kompakta och förhoppningsvis även varma!

 

19 kommentarer:

Karin sa...

Nu är jag sjuuukt imponerad av dina stickkunskaper! Du borde vara med på Stickkafét!
Kram Karin

JuMel sa...

Super snygga vantar! Önskar att jag kunde sticka vantar och sockar överhuvudtaget, men det kanske går att lära sig?:)

Nette/Rostis sa...

snygga!!!

Strömming sa...

JuMel: att sticka är inte så svårt som man kan tro, kolla på YouTube det finns massor av instruktioner! >Eller kolla om det finns stickkafé eller liknande i närheten - man kan få massor av hjälp att komma igång!

KarinOttilia: Jag tror nog du kan bättre än jag, håller i stickkafé och allt! Att följa mönsterschema är inte så svårt, men jag måste medge att jag är nöjd med dem!

Nette: Tack :)

Anonym sa...

SUPERFINA!!! Jag får kolla youtube och se om jag begriper hur man stickar hälar för jag vill ha ett par raggsockar till mej =)
Ja resår är inte svårt och fint blir det :) Jag är supernöjd :)

Vindling sa...

Underbara vantar! Jag blir än mer sugen på att lära mig sticka ordentligt.

Moi! sa...

Supervackra! va skicklig du är!

jenny sa...

Åh, de var ju jättefina. Ser superavancerade ut.

Bobo/Rumba de kransen sa...

Åh, jag önskar att jag hade gjort dem men jag stickar inte ännu. Jag gillar detaljerna, fisktummarna är hur fina som helst! men nog är värdet bra mycket högre än 50 spänn egentligen. :)

Strömming sa...

Tack snälla ni! Ni anar inte vad glad jag blir, är ju ingen storstickare precis.

Jo nog skulle värdet om man räknar med arbete vara högre än 50 kr men om man bara ser till garnkostnaden och att jag ville göra dem till julklapp så är det ungefär vad de kostade faktiskt! Lagom pris för vantar om man kan göra dem själv!

Jag gillar också fiskbenstummen och tassarna på insidan, tycker fisken passar strömming, haha!

Doris_Assar sa...

MMMmmmmmmmm vad fina!!!! *vill ha*

Julklappsspelet är toppen, kör det vi också :-)

Trollmamma sa...

Super snygga !!! det mönstret har jag kollat in, färgerna fungerade perfekt

frisky frog sa...

Jättefina vantar! Jag har mönster till dem med grodor, men har inte fått till dem än. Snart kanske...
/Önskar dig ett härligt kreativt 2010!

Anonym sa...

Jättefina. Vad kul att fler gör den ulklapps leken & vet du vad - jag ade också ett par stickade vantar i mitt bidrag. Grå/svarta, men motivet är Totoro mönster från Ravelry, det slets mkt i mina med.. & svägerska vann till slut.

Kändes som Deja Vu när jag läste ditt inlägg :)

Hello sa...

Lyllos den vinnaren! Supersnygga!

Nusse sa...

Åh, jag har sett det där mönstret förut, de är helt fantastiska!

malinjohanna sa...

Underbara vantar! Ser genast att jag borde sticka ett par till en viss vän. Och julklappsspelet låter som en bra idé, har inte hört om det förr. Gott nytt år till dig!

Jennie sa...

Men så fina!! Nu blir jag också sugen att sticka ett par vantar med mönster...

Tygterrier sa...

SNYGGA! Vilket fint mönster!