torsdag 22 april 2010

Kreativt kaos?

Nja, mer irriterande än kreativt måste jag såga att det var fram till häromdagen, kaoset i min syhörna. Jag visste oftast var grejerna var men ju längre tiden gick så blev det svårare och svårare att hitta plats för tyger och annat som jag "behöver" ha framme för alla projekt som är på G. Min syhörna är inte så stor, den ryms i det fd kapprummet i anslutning till hallen i lägenheten och är dessutom genomgång till gästtoaletten. För ca 2 år sedan byggde jag en väggfast bokhylla längs ena väggen och ett skrivbord för symaskinerna längs andra väggen. Framför bokhyllan står strykbrädan. Skrivbordet och strykbrädan har varit belamrat med diverse grejer - trådrullar, tyghögar, symaskiner, saxar, sybehörsaskar mm och jag kunde knappt sitta och sy, ¨än mindre använda strykbrädan, pga alla saker. 

I förrgår gjorde jag slag i en sak jag funderat på länge, en vägghylla ovanför skrivbordet så jag kan frigöra ytan på bordet åt sömnaden. Skenor, konsoller och hyllplan inhandlades och det tog max 15 minuter att sätta upp skenorna (jag älskar mitt vattenpass med laserpekare!!), upp med allt från golvet och bordet, samla ihop utspridda pärmar med mönster och annat syrelaterat och VIPS så var det en helt annat kaos att sy i!

Den utlösande faktorn för att jag skulle få detta gjort var faktiskt  syprojektet som UppSytt har just nu, jag fick helt enkelt inte plats med allt när det såg ut som det gjorde. Även lite ilska över min CP som bara bråkade med mig när jag skulle kanta tröjor var en bidragande faktor, jag kunde då stirra ilsket på den medan jag gjorde annat i syhörnan. (Det tog mig säkert 3 timmar av ilska och testsömnad innan jag äntligen fick till sömmen men nu syr den som en gudinna!)

Nöjd? Oh ja! Jag har tillbringat många timmar de senaste dagarna där inne och det är så skönt att äntligen ha plats på skrivbordet och att kunna ha sina saker samlade. I den gamla bokhyllan blev det dessutom hål så vi kan stoppa in annat som skräpar på andra ställen i lägenheten. Nu saknar jag bara en anslagstavla att nåla upp mönsterdelar och annat som lätt annars kommer bort.

Ja så här ser det alltså ut där jag sitter och syr! Några av er har sett den förr, såhär såg det ut i oktober 2008.


11 kommentarer:

Helena sa...

Ja här var det ordning och reda!!! Blir allt lite avis:) Jag har oxå satt upp hyllor ovanför min syhörna för att få ordning på allt...men det ser inte tillnärmelsevis så fint och välorganiserat ut. Läcker tapet btw:) Kul med ert projekt! Läste om det på Galleri Uppsytts hemsida. Lycka till med allt!

Doris_Assar sa...

Finfin syhörna!!
Jackan nedan är ju TOKFIN!!!!!!! WOW!!

Karin sa...

Jamen vad fint det blev! Tänk vad lite kaos kan få en att göra. Ser särdeles fint ut på strykbrädan ;)

Lallis sa...

Jättefint! Snygg tapet! Mitt nästa projekt i mitt lilla syrum är också att sätta upp hyllor. Måste bara få med mig maken till Ikea :)

jejja79 sa...

ordning och reda, pengar på fredag =)

Kristin sa...

Vad roligt det är att se hur det ser ut i andras syhörnor. Hos mig är det också lite kaosartat. Gör ett storröj med jämna mellanrum för att inte tappa sylusten.
Snygg tapet ni har :)

Moi! sa...

Va kul att se. Kommer själv få en ny syhörna snart...för väl redovisa jag med.

Lowella sa...

Mm, "kreativt kaos eller?" brukar makämnet mumla ibland när han passerar min hörna. Det blir ju lätt så medans man håller på med något o ideérna myllrar i skallen på en. Men det är helt klart lättare att få något gjort när det är ordning o reda. Strykbrädan ja....den rymmer mycket.....

od Andulky sa...

Wow, grattis! Vad snyggt! Jag borde också... Hos mig är det KAOS.
Vi hörs senare idag om leveransen ;-).
Kram

Hello sa...

Åh, så fint det blev!!

肉羹麵Jason sa...

That's actually really cool!亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,
三級片,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,成人圖片區