onsdag 12 maj 2010

Följdfrågor

Först, ett stort tack för alla era kommentarer! Jag lovar, det mönster jag har i åtanke kommer inte att göra er besvikna! Men för att få mer koll på marknaden har jag några följdfrågor som uppkommit efter era kommentarer.

Vad är ett rimligt pris? Själv brukar jag dra gränsen vid 165-170 kr metern. Är det ett rimligt pris? Jag jobbar för att priset inte ska hamna högre än 165 kr/metern, gärna lägre.

Hur definierar ni ett tyg för lite större barn? Jag har bara småbarn och de tar ju än så länge på sig det som mamma bestämmer, men vad gillar en 7-åring? En 9-åring? Jag har tänkt mig tyger med lite enklare mönster och inte så många färger i varje tyg (men ändå färger. Gärna ton i ton eller max 2-3 färger).

Ser ni hellre jersey än interlock? Jag gillar både ock men har på sistone använt mer jersey när jag tänker efter. Bambujersey finns också och kan i så fall vara ett alternativ Och inte heller jag är någon storkonsumet av alla tyger där ute, oftast någon meter här och någon annan där.

Sedan, bara för min egen nyfikenhets skull, kan Anonym vidareutveckla hur bambu är syntetmaterial?

Hur som helst, jag håller på att ta hem tygprover (utan tryck till att börja med för att bestämma vilket som verkar hålla bäst kvalitet) och hoppas verkligen att det ska gå att få tyget tryckt på ett eller annat vis senast till hösten.

14 kommentarer:

Sandra -Vildkatten sa...

165-170kr låter väl som ett rimligt pris, det är ju vad vi betalar idag för tygerna.

Karin sa...

Jag håller med, 165kr metern för ett bra tyg är okej. Gällande mönster för lite större barn, så gillar min 6 åring fortfarande tydliga mönster. Det kan vara frukter, stjärnor, hjärtan, blommor, djur, ränder osv. Var det till någon hjälp?

rino sa...

nu använder inte jag såna tyger men när jag köper åt min 8-åring undviker jag söta djur och "tjejfärger". Inte för att han tycker det är fult men eftersom han upplever det som så viktigt vad (han tror att) kompisarna tycker.
Jag har köpt moln-, pirat och tågtröjor åt honom och dom gillar han.
Lycka till med tygandet!

Ingrid sa...

Jag tycker också att 165-170 kr/m är helt okej pris.

Var ju väldigt spontan i mitt svar tidigare :) och kanske inte så tydlig med vad jag tycker om tryck etc. Jag kan hålla med om att det kan vara bra med mönster som kanske inte är så "barnsliga" som många av de mönster som finns att köpa idag. Jag älskar t ex Znoks glada elefanter, men min mans 7-åriga systerdotter skulle inte ta på sig kläder sydda i dem... Det har nog inte så mycket med att det är elefanter utan mer det "gulliga" utseendet. Jofotexelefanterna är accepterade :)

Tror verkligen på enkla tryck färg i färg.

Sen är jag ju knappast en storkonsument, men några metrar i könsneutrala färger skulle jag köpa.

Lycka till!!

JuMel sa...

Har inte svarat tidigare men gör det nu. Jag skulle vara intresserad till det priset och vill oxå gärna ha tyger till äldre barn 7-10år. Vet tyvärr inte riktigt hur de ska se ut... Min 9-åring gillar moln, stjärnor, ränder medan glada elefanter är för gulligt så de går bort. Själv älskar jag dem!:) Jag skulle inte heller bli någon stor konsument men några m skulle det säkert bli om mönstrena "gillas". Skulle inte köpa tyg för att färga själv.

Anki sa...

Jag åker säkert dit på fina tyger med retromönster till det priset :-)Däremot är nog att färga själv inget för mig...

Jenny sa...

Nej nej, bambu är inte syntet, det har anonym missuppfattat. Bambu är bambu, det växer i naturen. Men det genomgår mer eller mindre läskiga kemiska processer innan det blir tyg så man ska vara noga med vilken leverantör man väljder. Läs mer på sjalbarn, Strömming, jag ställde en fråga om bambu och fick väldigt ingormativa svar: http://sjalbarn.se/forum/viewtopic.php?f=21&t=143772&hilit=viskos

Liza sa...

Ja för det priset skulle jag köpa några meter om jag gillar mönstret. Har själv tänkt på det där med mönstrad bambu och att det är synd att det inte finns. Nu syr jag ju mest för hemmabruk men ett par tre meter skulle jag nog köpa. Man kan ju göra fina formsydda :-) jag har oxå börjat föredra Jersey men jag köper vilket som.

Strömming sa...

Bambu, bra eller dåligt? http://organicclothing.blogs.com/my_weblog/2007/09/bamboo-facts-be.html Ja, läs och begrunda. Alternativen? Jag jobbar självklart för att hitta en fabrik med Oko-tex certifiering.

Y sa...

mönster för äldre barn blir tyvärr lätt könsstereotypa. Stjärnor, ränder är väl undantagen. Jag tror jag skulle köpa mer av ett blommigt tyg då jag har döttrar men bambu låter intressant även till egna kläder.

Anna-Snoddas sa...

Skulle vara jättekul att köpa tyg av dig! Helt okej pris!
Ränder är något jag saknar. Jag använder gärna jersey till sommaren och interlock till hösten. Velour skulle vara kul att prova att färga! :)

Wcollection sa...

håller med Anna-Snoddas om tygvalet... bambu låter väldigt spännande och jag hade med köpt ett par meter, gällande mönster tror jag med på enkla mönster. Personligen saknar jag mysiga tyger med siffror! Färga är dock inte min grej.

Hello sa...

Kring 165 går också min gräns. Det är ju också de priserna Jny, Mjukatyger och Jofotex lyckas sälja en hel del för...

Jag ska följa länkarna och lära mig mer om bambu!

vovlo blir marulk sa...

Jag la visst in min kommentar under det tidigare inlägget. Men jag gillar verkligen idén och är glad att någon vill ta tag i det här. Priset du nämner är helt rimligt tycker jag. Kul att fundera på mönster! Själv tycker jag att man kan få väldigt mycket inspiration av tapeter. Något lite snirkligt, men upprepat mönster som i en gammelsvensk tapet kunde vara fint och passa både små och stora.