söndag 26 april 2009

Rock Me Baby Jeans!

Ottobre damp ner i brevlådan häromdagen i den fanns mönster till dessa babyjeans. Eftersom det har stått jeans på min lista ganska länge och jag dessutom fått tre par avlagda jeans av min mamma att just sy om till jeans åt I så blev jag väldigt glad över det här mönstret. När jag mätte mönstret verkade det dessutom som om de inte var Ottobrebreda heller utan jag vågade faktiskt mig på att sy dem!

De är gjorda nästan exakt som beskrivet, för vem kan följa ett mönster till punkt och pricka...! Jag tog till ett Ett Tu Tre-trix igen och sydde in resår i linningen så att passformen blev riktigt bra (i mönstret skulle man ha knapphål och knappar och knapphålsresår men eftersom jag inte hade det hemma och tyckte det verkade besvärligt med knappar i linningen på insidan så sydde jag in resåren i linningen istället).

Resultatet tycker jag blev riktigt bra och I fick äntligen ett par "riktiga" byxor. Hon har faktiskt bara haft muddbyxor eller leggings men nu när hon är 8 månader och snart krypdags i gruset (gruset är roligt redan men krypa gör hon inte än, bara bakåt i frustration!) så passade det ju bra med ett par rejäla brallor som klarar lite mer sand, lera, väta och gräs än vad velourbyxor gör.

Material:
Mammas gamla jeans, återvunnet blommigt tyg till insidan av linningen. Ny knapp och dragkedja.

Mönster:
Rock me baby jeans, Ottobre 3/2009, strl 68 bredden 74 på längden.

+++
Det var så roligt att sy något mer avancerat, här fick jag öva stickningar, gylf, dragkedja, linning... ja en hel massa moment jag inte gjort på länge. Det var också såklart kul att jeansen passade perfekt för det tog ganska många timmar att sy dem.

---
När jag nu köpte en dragkedja för att jag inte hade en med en liten kläpp så kunde jag ju tänkt ett steg längre och köpt en dragkedja som inte var vit och som SYNS jättebra. Dumt också att det skulle vara en 5 cm lång dragkedja - det finns inte att köpa. Jag fick korta den jag köpte och det blev inte helt bra men det funkar. De är lite låga i midjan över rumpan. Något att tänka på om jag ska sy ett till par.

22 kommentarer:

LinSar sa...

Läckra.Proffsiga och ur snygga på

Gekko sa...

Wow, otroligt snygga! Jag såg också det mönstret och blev sugen, inte mindre sugen nu! Sen blev jag lite överraskad över att din I är 8 månader redan, det får mig att förstå att tiden går fort, min Mille är ju 15 månader redan! :-)

Snabbt jobbat förresten!

Anonym sa...

Så fina. Jag håller också på med ett par till min tös.
Ser hur proffsigt ut som helst.

Y sa...

snygga!!! och ambitiösa

anna sa...

Supersnygga!!

Ett Tu Tre sa...

Wow, så snygga de blev, sitter ju jättefint på I! Själv blev jag mest besviken på det här numret, det fanns ingenting jag har lust att sy, istället har jag letat fram gamla sommarnummer. Men dina byxor har blivit såå snygga!

(Kan passa på att meddela att jag äntligen har fullföljt din utmaning vad gäller sytips.)

Helena sa...

Jättesnygga! Ser verkligen proffsiga ut!

Retro Elephant sa...

De där måste nog vara världens finaste babyjeans! Jag är imponerad :)

//Lina

Mannagryn sa...

Läckra! Det numret måste jag gå kolla.

h sa...

Shit vad snygga! Ser ut som dyra mäkesjeans.

mammaM sa...

Oj oj oj vad duktig du är! Jag blev också sugen att sy ett par. Dessa är verkligen fint gjorda!

Jenny sa...

Så snygga dom blev!

Marie Frost sa...

De där har jag också tittat på och drömt om, men det är en massa saker på dem som jag aldrig har sytt förut. Blir dock extra sugen nu när jag ser hur fina de blev!

Bobo sa...

Stencoola!

Anna H sa...

Otroligt fina! ser så otroligt proffsiga ut!

Fellai sa...

Supercoola! Jag är riktigt imponerad, de är verkligen proffsigt gjorda!

Strumpetossa sa...

Supersnygga! Detta mönster får jag kolla upp. :)

Heimlaga sa...

Oj, det var ambitiöst till så liten tös! Men de ser ju ut att sitta jättefint på! Själv rationaliserar jag bort allt som inte fyller en funktion, så då skulle det möjligen bara bli jeanstyget kvar...Och resåren i midjan...

Hello sa...

Snygga!

angelmax sa...

ur grymt fina!!!!!

BRUNo.RANGE sa...

Imponerande!

Sigrid sa...

Jag fattar inte att man kan sy så snygga grejer själv, du är så himla duktig! Jag tänkte när jag såg första bilden i inlägget att "jaha har hon bilder på köpta kläder också" - SÅ duktig är du!

Kram Sigrid