torsdag 3 december 2009

Hjälp!

Jag har fått en beställning på en långärmad klänning i strl 4 år. Jag har mest sytt till mindre barn förut så det blir lite av en utmaning! Nu har jag ritat upp ett mönster som jag tror är i strl 104, men jag skulle behöva lite hjälp för att se om jag fått till det någolunda med måtten. Så de mått jag har på klänningen är
Ärmhåla-ärmhåla 34 cm
Axelsöm-handled 36 cm
halsringning-handled 42,5 cm
Nackens halsringning - fåll 62 cm

Är jag rätt ute, ni som har större barn får jättegärna hjälpa mig! Jag litar inte för en sekund på Ottobres storleksguider, dags för mig att köpa mönsterböcker för större barn kanske!

TACK!

9 kommentarer:

Fru Lind sa...

Hej hej.
Jag tycker att det låter som ganska bra mått....min dotter kommer hem om en liten stund och hon har strl 104 för det mesta i klänning så jag kan mäta på henne.
Ärmhåla-ärmhåla 34 cm är det från nederkanten på ärmhålan eller mitt i?
Kan ju inte lova att det stämmer helt med dessa mått men jag skall mäta på lite andra mönster oxå.

Benglan sa...

Jag litar inte heller ett dugg på Ottobre.. Har en tjej som blev 4 i slutet av augusti. hon är en normalstor 4-åring. Tar lite mått på henne ikväll. Återkommer!

Fru Lind sa...

en fråga till bara....är det strl 104 du skall ha?
min dotter er snart 3 men hon är lite större än butikernas storleks/ålders tabell.

Fru Lind sa...

Nu har jag mätt min dotter.
Ärmhåla-ärmhåla 32 cm
Axelsöm-handled 34cm
halsringning-handled 39 cm
Nackens halsringning - fåll...det vissta jag inte hur jag skulle mäta.
Jag hoppas att det är lite hjälp. jag mätte när hon hade en helt vanlig tröja på sig som sitter jättebra på henne och den är det strl 104 på.

Fru Lind sa...

vad jag e vimsig idag....jag mätte fram på henne från axelsöm till strax under knät och då var hon 60 cm....den längden skall jag sy klänning till henne nu.

Tygterrier sa...

Mätte på min 4 år och 8 månaders här hemma - iofs kille men enligt mig en 104 :-) Han är knappt 110 cm lång. Måtten låter enligt mina mätningar helt rimliga för en 104, det blir inte för litet iallafall.

rino sa...

köp nåt snyggt på typ HM och lämna tillbaka när du ritat av det vettja:-)

Medea sa...

Här får du en länk till en sida med mått för barn men även för bebisar, vuxna och alla tänkbara kombinationer. De används när man designar stickmönster för tex. Knitty.

Strömming sa...

TAck fÖr all hjälp, ska nog kunna få till en storlek som passar!