fredag 22 oktober 2010

Äntligen!

Nu har jag äntligen hunnit sy något i Iris visa! Fyra stycken tröjor har det blivit nu i veckan. Det gröna tyget är fantastiskt fint och ni har verkligen delat min glädje över tyget för nu har jag faktiskt sålt slut på det gröna! Det gula är minst lika fint men det har jag inte hunnit tvätta ännu (eftersom vi fortfarande inte har något badrum och bara tvättstuga varannan vecka) och därför inte heller inte sytt något utav.

Dessa fyra tröjor har jag hängt på Uppsala Handkraft och hoppas att de hittar nya ägare. De fick kanter i naturvit ekologisk bomullsinterlock från Sonjas textilateljé. Rent och enkelt och väldigt snyggt tycker jag. En dröm att sy i också, hennes interlock. Inte ett bråk med CPn under hela sömnaden!

Färgerna på det gröna tyget stämmer bäst på översta bilden. Det är riktigt svårt att fota tyget och få färgerna så de stämmer med verkligheten men där tycker iallafall jag att de är väldigt lik den färg som det har. Nederst kan ni se hur det går att fota med en tvååring hjälpreda! Ni får även se en sneakpeak av vad som kommer i nästa blogginlägg!
En fundering som jag har vad det gäller tyg. Iris visa har varit så populärt och nu är, som jag skrev, det gröna slut. Vill ni ha mer Iris visa eller ska jag satsa på något annat tryck? Jag har andra tryck i huvudet och idéer på väg ut på papper men undrar om det finns intresse för t.ex. lila tyg med lila tryck 

Jag har inte heller fått så mycket feedback till mig om vad nu tycker om tyget. Kom gärna med synpunkter, både positiva och negativa, som ni har så att jag vet om ni är nöjda med kvalitet, tryck etc. 

Ni har väl sett att jag kommer att få in en fin finsk stretchfrotté om ca 3 veckor! Finsktillverkad och designad av Tanja Kristiansson. Härligt retro tryck och höstiga färger! Jag längtar iallafall att få sy både tröjor och blöjor av denna frotté!

19 kommentarer:

Liza sa...

Lila med lila lät fint, men även andra tryck är kul :) Jag gillar kvaliteten och så, det enda jag möjligen kan anmärka på är att trycket är lite hårt, det gör inte så mkt eftersom det är tunna konturer i detta fallet, men ska man göra ett mer täckande/större tryck skulle det vara bra att använda en annan färgsort.

Yasmine sa...

Jag älskar tyget och har sytt i både det gula och det gröna. Underbart mjukt och skönt och syrrans bebis kommer bli så fin =) mer neutrala färger hade varit roligt

Knuffodragen sa...

Lejontyget tycker jag verkar vara riktigt fint. Mysiga färger.

Lilla Gryn sa...

Jag är jättenöjd. Det gröna är nog det jag sytt mest i och det är nog för att färgen är aningen mer könsneutral än det gula. Men jag älskar båda. materialet är helt galet fint, mjukt och tappar inte form efter tvätt. Mer av bambu o h roliga ekotyger tycker jag!!!

Karolina sa...

Jag älskar verkligen Iris visa, mjukt, fint fall, härligt att sy i... Enligt mig får du gärna både trycka upp mer i grönt samt i andra färger. Just lila skulle jag boka upp mig på idag om så fanns möjlighet!

Nilla sa...

Lejonen var superfina! Det tyget vill jag ha!
Har dessvärre inte sett iris visa live. Gillar verkligen miljökonceptet men tycker nog att motivet passar bäst för bebisar eller flickor. Syr mest till mina grabbar på ett och två och ett halvt. Lila är nog inget för mig då heller. Hade jag varit flickmamma hade nog läget varit annorlunda. Skulle dock gärna prova bambu.

Thea sa...

Å, jag har ju inte hunnit använda mitt Iris visa ännu, även om jag sytt i det. Jag får återkomma!

Svårt att säga något om andra färger. Själv gillar jag ju dock unisex allra mest, men lila låter ju fint.

Vilken härlig hjälpreda du har! Känner igen det där!

Härliga lejon också!

rino sa...

tyget är jättefint (fast jag har inte sett det i verkligheten). Kul att det går bra!

Heilt spesiell sa...

Hvitt ble flott som kanting ja-brukte selv det da jeg sydde noe av myllymuksut sin frotte og bambusinterlock i lignende farge som dette.Knallflotte løver!!

Jonglören sa...

Jag hade gärna sett Iris Visa i både lila och mer av det gröna. Vad kommer lejonfrotten att kosta?

Strömming sa...

Lejonfrottén kommer att kosta 230 kr/metern. Samma pris som i Finland. Tyvärr är alltid frotté lite dyrare men åh så fin den är!

Unknown sa...

Å vilka fina tröjor! Fint med fiskarna i sidan!

Linda, lerolai sa...

Håller med Nilla om att det känns lite mer flickigt, för min del är ju det lugnt, då vi har två flickor :o)
Lila skulle jag köpa av meddetsamma!!! Har även tänkt beställa mer av både grön och gul, då vår 2åring ÄLSKAR verkligen sin gröna t-shirt. Jag har tvättat den flera ggr och den är fortfarande lika fin! Det gula har jag inte hunnit sy av, men det kommer nog att bli underbyxor för det är så fantastiskt mjukt. Lejonen är supersöta, men mina flickor är nog lite för stora för det...Tar ev en bit iaf, man kanske får ngn beställning!

JuMel sa...

Lejontyget ser underbart ut så av det kanske det blir en bit till sonen. Iris visa har jag inte köpt eftersom jag inte tycker det passar ålder på mina tjejer och inte sonen heller. Ser gärna nya tryck och gärna i unisex färger även om lila just nu är väldigt poppis hos min 6 1/2 åring:)

s*aker sa...

jättegärna iris visa i lila! är min favoritfärg till lillasyster :-)

Moa sa...

Jag tycker allt låter lika bra! Lila på iris visa hade varit jättefint! Jag skulle köpa det. Jag gillar även de andra färgerna, kvalitén och mönstret är underbart! Till och med namnet på tyget är vackert :-) Mer iris visa, men gärna andra tyger också.

Maria sa...

Hej!
ville bara svar apå frågan om feedback, har inte beställt nåt tyg än (har tänkt jäääättelänge, så synd att det gröna är slut!) men det är ett otroligt fint mönster och jag gillar verkligen både det gröna och gula. Lila och rött är också fint, men på det här tyget blir det bväldigt pastelligt med både lila och rött (eller rosa då blir det väl). Jag håller med tidigare kommentarer, jag är väldigt för unisex, enkelt och smidigt med samma tyg/kläder till alla barn, + glada färger, därför gillar jag gult och grönt så mycket!

(dvs röstar på mer grönt tyg! =)
kram!

Hawk and Weasel sa...

Nämen kolla! Jag har köpt en finsk hoodie av märket Tutta, också frotté och lejon. Fast inte samma lejon. Men det verkar vara nånting med Finland och frottélejon...

Jag tycker Iris visa är väldigt fint, men personligen föredrar jag antingen mer distinkta mönster som lejonen eller ännu mer diskreta.

Anna / och form sa...

Hej! Jag älskar det gula som jag har köpt av dig. Här kan du se resultatet: http://ochform.blogspot.com/2010/11/underbar-textil.html

Om du trycker upp mer grönt kan jag tänka mig att köpa av det också.

Hälsningar //ANNA