tisdag 6 september 2011

Ute i god tid!

Jag har varit ganska flitig på stickorna i sommar, stickat klart en kofta till mig (som ännu saknar knappar men sedan ska den visas) nu håller jag på en en kjol och så har det även blivit varsina vintermössor åt barnen. Luvor, huvor, mössor... ja vad kallar man det? Väpnarhuvor med lite gycklarkänsla?

Hittade mönstret på Ravelry i slutet av förra vintern men så var det lite sent tyckte jag att sticka mössor, men nu har det blivit gjort i alla fall, och inte i sista minuten heller! Lyalya-hoodie heter modellen, mycket enkel att sticka men ack så fiffig! Är man inte medlem på ravelry kan man även söka mönstret på etsy. Jag är inte världens mest erfarna stickare men det var ett enkelt mönster och det tog mig inte mer än några timmar att sticka en mössa, det är grovt garn och grova stickor! Dessa är stickade i Malabrigo Worsted merinoull. Helt otroligt mjukt garn!

Här får lillebror R modella både storasysters svarta mössa och sin egen gröna. Storasyster valde färg på bådas mössor och skulle visst ha en svart när vi var i butiken men ser lite avis ut när den gröna är lillebrors. Vi får se vem som får vilken mössa när det blir dags! Jag tror inte att R, 19 månader, bryr sig speciellt mycket om vilken mössa han har ännu, det är värre med 3-åringen...!


10 kommentarer:

lerolai sa...

Superfina! Sådana kanske man skulle prova på..

Knytt sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Juliannie sa...

Å vad söta! Och praktiska, både mössa och halsduk i ett!

Carro/mysigtdesign sa...

Helt underbara. Tänk om man kunde sticka...

yngla sa...

Så gullig mössa!

Knytt sa...

Verkligen jättefina! Vad duktig du är. Önskar att jag också hade tålamod att sticka!

od Andulky sa...

Grymt fina!!!

Jennie sa...

Vilka fina och smarta mössor! En sån kanske jag ska prova att göra...

Anonym sa...

Åh, vilka fina mössor!! Det mönstret ska jag leta reda på. De ser ju lite lustiga ut när de ligger platt, men det var ju hur fina som helst på.

Emma sa...

Superfin!! Kommer du ihåg vad mönstret hette eller vem det var som lagt upp mönstret på Revely så man kan hitta åt det :) Blev väldigt sugen på att sticka en till min son :)