onsdag 3 juni 2009

Spring Ruffle Top

Återigen har jag inspirerats av Rinos fantastiska klänningar och tunikor. Den här tyckte jag var helt underbar och hon hade dessutom en länk till var hon hittat inspiration och mönster till den så då var jag bara tvungen att försöka mig på en sådan topp till mig.

Tutorialen är helt suverän och denna tunika sitter som gjutet på mig, jag bara älskar den (men var tog solen och värmen vägen) och kan inte vänta tills jag får flasha i min nya fina top. Det kommer garanterat fler så den var enkel att sy, sitter klockrent snyggt och ja är helt enkelt underbar! (Ingen jante här inte!)

Det blommiga tyget kanske ni känner igen? Det fick jag i mitt ekobytespaket från Skaparstigen. Jag blev helt kär i tyget och när jag kom på att jag hade ett marint tyg i linne/någonting annat vet ej vad men det gör att linnet inte skrynkar sig så såg jag framför mig de här toppen i dessa två tyger. För mig är det alldeles "lagom" med lite färg och mönster och så ganska mycket enfärgat. Den här kommer jag att trivas i! Det marina tyget har jag fått av min svärmor, hon hade fått en hel säck med stuvar från en tygaffär att göra mattrasor av men jag fick gå igenom säcken först och ta vad jag ville ha! (Svärmors mattor finns till salu här om någon vill ha riktigt tjocka fina trasmattor)

Mönster:
Spring Ruffle Top, Sew,Mama Sew! STorleken anpassas efter dina egna mått efter en helt fantastisk och enkel liten formel!

+++
Blev så fin som jag hade hoppats och den passar perfekt eftersom den är sydd efter mina mått. Jag älskar den, tygerna och modellen! Gillar att jag lyckades sy fast volangerna och oket med dolda sömmar i vecket så att de faktiskt inte syns alls!

---
Lite sneda veck, måste jobba lite på min noggrannhet!

19 kommentarer:

stora lilla j sa...

wow, den var verkligen hur snygg som helst! Kul, jag har också en klippt, får se när jag tar mig tiden att sy klart den (det tenderar ju att bli så litet tid till egen sömnad... :-) )

Palven sa...

Supersnygg =)

Heilt spesiell sa...

Knallfin!!Jeg har også lekt med tanken på å lage en slik men ikke kommet lengre..

angelmax sa...

jag säger bara wow!

märkvärdig sa...

Åh så fin! Du är otroligt duktig, jag tror verkligen inte att du "behöver jobba med din noggrannhet".

Skaparmani sa...

Supersnygg!!

rino sa...

kul att inspirera:-) Och bra blev den också.

Det verkar som om jag var dum som inte läste instruktionen! Nu måste jag nog sy en till...

Moi! sa...

Jättefina tyger. Gillar modellen. Somrigt!

Ett Tu Tre sa...

Supersnyggt! Jag såg också Rinos fina toppar och läste instruktionen lite hastigt på Sew mama sew! men hur är modellen att få över huvudet, tajt eller?

lilla hjärtat sa...

Vilken härlig topp, ett par jeans leggings och din outfit är klar ; )

Lilla NovaK sa...

Den är ju helt ljuvlig! Jättefin!

Thea sa...

Jättesnygg!! Vad du är duktig!!

Hello sa...

Åh, så härligt somrig!!!

Marie Frost sa...

Den är verkligen helt underbar!

Retro Elephant sa...

Väldigt fin!

//Lina

Skaparstigen sa...

Jättekul att se att du redan hittat etta nvändningsområde för tyget. Blev ju jättesnyggt.

Helena sa...

Jättefin tunika!

Åsa Tidqvist sa...

gud så snygg! jag har skrivit ut beskrivningen jag också hittade genom Rino, men jag är inte så duktiga som ni så jag klurara fortfarande på hur man gör snygga veck... men jag återkommer!

OttoPippi sa...

Herreminje vad SNYGG!!!!!! Den blev verkligen HUR bra som helst!!! Blir så sugen att pröva på ngt liknande själv..