söndag 14 februari 2010

Våren kommer snart!

Ja, jag började redan för en månad sedan att klippa ut vår- och sommarkläder till I. Hennes vintergarderob är redan (över)full så lite sommarkläder kunde jag ju börja sy. Först ut att bli klar är den här blusen. Den är sydd av ett loppisfyndat tyg men knappar från svärmor. Modellen är från förra vårens Ottobre, kukkopilli tror jag den heter, och jag sydde en likadan förra våren men då var den på tok för stor för I. Den blev utlånad till en tjej som då var ca 18 månader och vad jag vet passar den fortfarande henne på vidden men den är lite kort i längden. Då sydde jag den i strl 62 i vidd och 74 i längd. Denna gång gjorde jag den i 62 vid och 80 lång och den passar helt perfekt på I (som igår blev 18 månader) Jag tror att den kommer vara perfekt även till sommaren.

Modellen är helt fantastisk fin och söt. Tyget har jag inte varit så förtjust i sedan jag köpte det så jag använde det för att sy denna som ett test för att kolla storleken. Med det rosa och lila till tycker jag dock redan mycket bättre om tyget och jag tror att denna kommer bli en favorit till varma dagar i sommar. Jag har redan en till i maskinen men det blir bara en söm här och en söm där så det går långsamt. Dessutom är jag liiite seg i huvudet och har dragit mig för att sy knapphålen pga tröttheten och den överhängande risken att jag ska sy helt uppåt väggarna fel. Dessutom har jag oftast min lilla hjälpreda i knät när jag syr och då är det enklare att sy raka sömmar än att trixa med knappar och knapphål. I älskar just nu att plocka med tomma undertrådsspolar i och ur en låda och gör det mer än gärna sittandes vid symaskinerna. R sover mest hela tiden fortfarande, gör gärna 2-3 timmar i taget för att sedan äta 1,5-2 timmar. Det är knappt så vi sett hans ögon än, vårt lilla murmeldjur! Jag har turen att ha maken hemma hela februari, vilket kommer bli totalt 5 veckor hemma alla fyra! Det är lyx!
 
  
  
 

20 kommentarer:

Åsa sa...

Så fin så fin hon blir i den här! Riktig lantslivsromantik!

Bobo/Rumba de kransen sa...

Urfin! Själv har jag knapphålsskräck och använder därför helst tryckknappar. Planen var faktiskt att öva lite ikväll och nu blev jag peppad.

h/saltaste bönan sa...

vilket fynd - superläckert tyg och söt klänning!

Jennie sa...

Jättefin klänning! Jag gillar tyget! Visst är det trist att Ottobres mönster är så himla vida och korta? Jag får väl lära mig att göra som du, tänka en storlek på bredden och en annan på längden, för att få det lagom....

OttoPippi sa...

Verkligen vårig!! Gillade också det rosa till det gula!

Så skönt att ha maken hemma länge!! Vi var hemma ett halvår tillsammans! Snacka om lyx :-)

Strumpetossa sa...

Supersöt!!

sorkmor sa...

en härligt somrig klänning, behövs ett hopp i denna evighetslånga bistra vinter :)

Doris_Assar sa...

Åh, där är den! Den är ju minst lika fin live! :-)

Justja, fordonskallingar, jag byter gärna! Har du ngt i större stl liggande, typ 104 eller 92? :-)

Skönt att vara hemma båda! :-)

Heilt spesiell sa...

Nommen så søt da!Skikkelig vårfølelse-herlig!

Moi! sa...

jättevacker!

Helena sa...

Underbar!!! Tyget var ju verkligen helläckert:)

od Andulky sa...

Så underbar klänning!
Vi var också hemma länge tillsammans, det ger en bra start :-)!!

frisky frog sa...

Sötsöt!

lilla a sa...

Så fin klänning till söta flickan! Visste du att kukkopilli betyder lergök på finska!

Ingrid sa...

älskar tyget!! och vilken fin klänning!! låter helt fantastiskt att du har en snäll liten hjälpreda. min makrill (snart 17 månader) vill helst trycka på pedalen och blir väldigt arg och sur när han inte får det...

finnkids sa...

Väldigt fint tyg och så söt modell på klänningen!

Aleisa Ribalta sa...

åh, vilket gullig teje i en superfin klänning, tyget och modellen är läckra och somriga, älskar dem!

Retro Elephant sa...

Snygg modell och fin färgkombination!

//Lina

ett tu tre sa...

ser ut att sitta fint på I.
Min yngsta har varit en riktig Ottobre tjej, hon är stadig men inte tjock eller rultig och hon kan ha den storlek som motsvarar hennes längd, de andra två däremot där är det mäta och anpassa som gäller, bröstmått för överdelar och höftmått för nederdelar precis som när jag syr till mig själv.
Jag gillar kukkopillimodellen - barnet kan ha den med långärmat under och byxor tillnu innan det blir riktig vår och sommar.

www.nusse.nu sa...

Åh, jag som tycker att tyget är alldeles underbart!