torsdag 5 augusti 2010

Fin på jobbet

Min syster fyllde år för några veckor sedan och önskade sig en kjol som hon kunde ha på jobbet när det behövs lite finare kläder. Syster väntar liten till vintern (yay!) så den vanliga kostymen passar inte längre. Hittade ett grått kostymtyg med lite stretch inne i tygskåpet och det räckte precis till kolen. Magmudden är av svart muddväv från Stoff och Stil. Syrran ville gärna ha den höga magen så det inte glipar och blir kallt när det blir vinter ute.

Mönster till kjolen är från Ottobre (2-2008?) men jag var tvungen att göra den något snävare för att få ut den på tyget. Det gör inget tycker jag, ser lagom strikt ut med smalare modell. Har sytt en kjol från det mönstret till mig tidigare, när jag väntade I. Det är ett jättebra basmönster för den som väntar barn och dessutom enkelt att sy. Syrran fick med sig mönstret hem när hon hämtade kjolen så hon kan sy fler ifall hon får lust! (syrran syr också jättebra!)

11 kommentarer:

Jenny B sa...

Verkligen snygg, passaar till "powerdress".

Miiaoo sa...

Oj så snyggt! bra gjort!

Hello sa...

Åh, så fin hon blir! Jag har också alltid tyckt bäst om de höga muddarna, så jag förstår henne :)

od Andulky sa...

Supersnygg!!!

Vecka - Vecka sa...

Vad fin och vilken fin mage!

Fiffiluren sa...

snyggt! det är ett bra mönster, har också sytt av det mönstret. jag tog också in vidden ganska mycket. kjolarna är också bra att ha efter bebisen har kommit.

JuMel sa...

Snyggt! Både kjol och bebis mage:)

Jennie sa...

Jättefin kjol!! Vilken tur hon har, syrran din, som kan få kläder uppsydda! Snygga gravidkläder är ju otroligt svårt att få tag på! Och kul med bebis på gång...

Åsa Tidqvist sa...

men åh vilken fin mage! i så snygg kjol!

MESC sa...

Finfin kjol ,med finfint innehåll!!!

Mari sa...

Det var kjempefin! Et sånt et kunne jeg trengt også:)