söndag 15 augusti 2010

Mössor

Jag har så länge jag har sytt saknat mitt eget mössmönster på en enkel basmössa. Jag har bytt mig till några och jag har försökt rita egna men har aldrig varit 100 % nöjd. Nu tog jag äntligen tag i saken och ritade ett mönster i tre storlekar. Denna gång funderade och klurade jag ordentligt på hur jag ville att mössan skulle se ut och tro det eller ej men jag fick det faktiskt som jag ville! Det här mössmönstret är mitt helt EGNA!

Provsydde i den bruna nattågstrikån och fodrade dem med enfärgad tunn interlock från JNY. Jag är mycket nöjd. Den minsta passar R, mellanstorleken passar I och den stora passar mig! Nu ska dessa inte stanna hemma utan de ska med till marknaden i Vasaparken om knappt två veckor och får de inget nytt hem där får de flytta till Uppsala Handkraft.

Det enda som jag är lite missnöjd med på just dessa tre mössor är placeringen på namnlappen, kan inte bestämma mig för om den ska vara långt ner eller långt upp på mössan. Är den långt ner viker man in den ifall man vill ha mössan  med uppvik men om man sätter den högt upp och inte viker upp en kant så ser det inte heller så skoj ut.

6 kommentarer:

Susanne sa...

Fina! Kan du tänka dig att sälja mönstret? Vad vill du i såna fall ha?

Hello sa...

Mössmönster är obegripligt svårt att få till. Grattis till att ha lyckats!

Strömming sa...

Tack!

Tyvärr är jag inte redo att sälja mönstret ännu. Efter allt knåpande att få till det så vill jag nog hålla lite på det.

Anonym sa...

Kul att du knåpat ihop något du är riktigt nöjd med. Då blir det ju något alldeles extra..:)

od Andulky sa...

Superfina!!

Kobra sa...

Herlige luer! :D