söndag 20 november 2011

God Jul!

Lite tidigt kanske men hög tid att tänka på julkläder?! Jag och I sydde en tunika i den helt underbara röd/vita hjärtvelouren.för några veckor sedan då hon var hemma och förkyld. Samma mönster som till stadentunikan men sprundet kantades över med kantband istället för att sätta en knapp där. Kul att testa lite olika saker och se vad man gillar bäst. I gillade knappen bättre för tunikor ska inte ha hål i sig! Och hål blev det ju när man sydde på kantbandet!

Det här tyget ligger också på 180 cm bredd vilket gör att man kan få ut ett plagg på bara en liten bit. Längden för plagget räcker bra! Kvaliteten är riktigt bra, den är tjock och härlig och så lätt att sy i! Här är det kantat med röd interlock från JNY. Interlock tycker jag är helt klart bäst att kanta med när man gör det i CoverPro.

Nu är bara frågan, vad matchar jag den här tunikan med? Funderar på ett par snygga jeans i collegetyg. Lite tufft men ändå mjukisar som hon älskar att ha på sig!

4 kommentarer:

Skapat av mig sa...

Superfin! Jag diggar hjärtvelouren!

MadebyMammaMia sa...

Superfin, nu måste jag själv sy något med hjärtan till jul:)
Måste fråga när jag ser klänningen, om man vill sticka ned en söm i velour, hur går man tillväga då? Jag gjorde det i mitt senaste inlägg och det blev liksom vitt i sömkanten, jättefult. Hur kan man undvika det? Hoppas på klok svar:)

Madebycarran sa...

Kanonfin! Dessutom ger den ju lite julstämning så här i "höstmörkret"..

makrill sa...

så himla fin :) nu längtar jag efter mina velourhjärtan!