fredag 18 november 2011

Två par high jumpbyxor och en stadtunika

Måste ju visa dotterns high jumpbyxor också efter bilbrallorna igår. Först av alla sydde jag de ljusblå byxorna och I hade själv valt tyget. Hade ingen matchande mudd men lime blev snyggt till. och så orange/bruna kaniner från JNY (för lääänge sedan fanns de i butik) i fickorna. Mycket olika färg för att vara sytt av mig men I LIKE! Orange knapphål för midjesnodden och så lime snodd från Bibbis.

-Mina coola byxor! sa I om dem! Bra betyg!

Efter dessa byxor blev jag så peppad att jag sydde ett par till, i den hallonröda bambuveloren med stadentyg i fickorna och koboltblå mudd. Dessa matchades med en tunika i stadentyget med koboltblå detaljer och en grön knapp i sprundet, en knapp som I valde själv! Bra jobbat ev henne, eller hur!

Mönstret till tunikan ritade jag om från mitt vanliga tröjmönster, lite utställt och förlängt till lagom tunikalängd. Ni som besökte mig på syfestivalen såg kanske detta set på en av mina provdockor? Det som är roligt med bambuvelouren är att den skiftar färg så mycket efter vad man matchar dem mot. Ibland tycker jag att den är lika röd som husen i stadentyget och andra gånger är den hallonröd, ibland fuchsia och ibland riktigt cerice.

6 kommentarer:

makrill sa...

såna fina brallor!! Och tunikan med sin knäppning var väldigt söt!

vouffen sa...

Så snygga :) ! Stadstyget är superhärligt!
Jag kommer ihåg det där oranga kanintyget, i byxfickorna... har en liiiten snutt kvar som jag inte har vågat sy i ännu :P

qvirk sa...

Vad roligt att hitta stadstyget här! Såg det på en kvinna på syfestivalen och visste inte att det fanns att köpa som tyg. Påminner väldigt mycket om ett tryck polarn och pyret haft med hus. Superfint i alla fall!

Anonym sa...

Coola var ordet! Jättefint med så många olika färger!

Såg ju det andra setet på Syfestivalen och håller med, det kan verkligen skifta i färg beroende på vad man matchar med. Snyggt!
//Thea (kokalal)

JuMel sa...

Vad läckra brallorna blev med alla olika färger! Staden tunikan är så fin, gillar den lilla knappen.

Anonym sa...

Jag beundrar verkligen plaggen du syr, så fina!
Jag syr en del själv till mina barn och skulle vilja prova på att göra velourbyxor med annat tyg i fickorna. Men hittar inga mönster på sådan modell och är inte så bra att jag kan komma på själv att göra ett eget mönster. Får man köpa mönster av dig?
Mvh/ Carro (flipperkulan(at)hotmail.com)