tisdag 27 januari 2009

Bäddset

Hur enkel sömnad får man egentligen blogga om? Jag minns att OttoPippi skrev att ingen sömnad är för simpel att blogga om, så då får även det här bäddsettet en plats på bloggen.

Jag blev lite kär i dessa elefanter för ett tag sedan och när de kom på rea så slog jag till. Det var ett bäddset för en stor säng men jag har gjort om det till ett för spjälsängen istället. Örngottet minskades på höjden och en ny söm var det enda som behövdes på det. För påslakanet använde jag mig av nederkantens fina invikta sömsmån och en sidsöm och klippte sen ut och sydde ett mindre lakan ur det stora. Det krävdes två raksömmar för det här! Och så blev det någon meter tyg kvar också till kläder!

14 kommentarer:

Doris_Assar sa...

Nää, ingen sömnad är väl för enkel? ;-) Jättefint blev det! :-)

od Andulky sa...

Det blev super! Jättesöta elefanter!
Om jag hinner kommer babysetet ut i kväll :-)

Retro Elephant sa...

Ooh vilka söta elefanter :) Fick mitt tyg i går. Stort tack till dig! Det är bara att höra av sig till mig om du vill ha tag på någon finsk pryl så fixar jag :)

Mvh: Lina

Mallaching sa...

Jag tycker att det kan va svårt att hitta fina sängkläder till spjälsäng som inte är för dyra! Finns ju liiiite fler vuxenpåslakan att välja på ;) Ja kör åxå så :)

Lilla NovaK sa...

Så fint det blev! Jag köpte också detta tyget på rean, man blir ju glad av det, är lite sugen på det med gröna elefanter också, men det var ju inte rea på dem.... =)

Anki på sytt/vurm sa...

Nä inte finns det för enkel sömnad?
Och detta är ju rena ögonfröjden!

Lotta Sultan sa...

härligt! risken är att den som ska sova i det blir så lycklig av det så att det kan vara svårt att somna...

Strömming sa...

Ja man måste ju ta till alla tänkbara medel för att I ska förstå att det är skönt att sova i egen säng. Hon tror mig inte riktigt...

Kalunji040 sa...

Man får blogga om ALLT. Snart blir min syblogg en reseblogg ju:-).

Du vännen, tack för alla fina kommentarer på min blogg. Jag har så mycket att göra nu att jag knappt hinna uppdatera min blogg. Men jag sammanfattar här med att skriva att jag älskar elefanterna och att sy sina egna barnsängkläder är bästa sättet att spara pengar på. Fan, det är skit dyrt i butikerna när man kan sy det själv på 30min. jag har sytt ALLA lilltjejens sängkläder och då har hon ändå minst 8 bäddset!

jag älskar den virkade tröjan och är grymt imponerad av dig. Du gör det alltid så snyggt.

Do re do-projket, skit roligt. Ta fram alla gamla t-shirts du ändå inte använder så blir dom snabbt och enkelt till finfina bodys och klänningar eller varför inte väskor. Go for it!

Stor kram

Strömming sa...

Nakiito: Tack!!!Din sy-reseblogg kommer jag följa med spänning!!! :D

Madebycarran sa...

Åh, nästan så att man vill krypa ner själv och sussa en stund. Tokfint!

Anonym sa...

Ser mysigt ut! Det är något visst med elefanter.

OttoPippi sa...

Hej Strömming!!! Det där var ju avancerad sömnad i jämförelse med min duk :-) :-) :-)

Me lööv elefanterna!! VART får man tag på dem???? Hoppas, hoppas de har kvar dem vart de än är här i Göteborg också.....

Gud så gint det blev i lilla I:s säng!!! Vi fick kämoa lite med att våra skulle sova hela natten i sina minns jag... Vi lät dem alltid somna i egen säng men sen ville de väldigt gärna upp och äta och lägga sig hos mig. Lite bökigt när man har två på samma gång som äter i otakt :-)

Förresten - vilka härliga tyger nedan också!

Kram!

linnzan sa...

Jag bara älskar det tyget, har kollat på det flera gånger men tillslut blivit för snål för att slå till. Mkt dumt av mig! Passar ju superbra i barnsängen.
Och klart inget är för enkelt att blogga om!