söndag 25 januari 2009

Virkad romantik

I min garniver efter den stickade koftan så gav jag mig i kast med att virka en kofta också. Valde tjockt garn och en grov virknål för att projektet skulle gå relativt snabbt. Och det gjorde det, virkningen tog nog bara tre kvällar i soffan. Att fästa alla trådar tog ungefär lika länge... Men nu är alla trådar fästa, koftan monterad och fixerad (? eller är det det som kallas blockering) och knappar isydda.

Storleken skulle vara 12-18 månader (74-80) men jag tycker att den ser stor ut och att den med säkerhet är lagom för en tvååring. Jag som tänkt att den här skulle bli till sommaren när I växt ur den stickade koftan som var i storlek 6-9 månader. Men förmodligen blir den här inte lagom förrän nästa vinter. På mönstret var det egentligen en luva också men den rationaliserade jag bort då det skulle bli så tjockt och klumpigt med luva i det här garnet.

Tycker den blev härligt romantisk men ändå retro och med knapparna så blev det verkligen fint. Knapparna kommer från min mormors knappskrin som jag fick i höstas. Mönstret till koftan kommer från Drops och garnet är Eskimo. Jag kan bara tänka mig hur fint det skulle vara med en brun kofta med gula kanter eller en orange kofta med bruna kanter eller.... Ja det kanske blir en lite mindre kofta också men då utan ränder så jag slipper alla trådar att fästa efter varje varv!

22 kommentarer:

Sandra -Vildkatten sa...

Den är helt underbar. Tänk va mysigt för lilla I att ha på sig den nästa vinter. Tänk om man ändå kunde virka *drömmer*

Anonym sa...

Jag blev genast virksugen! Men jag som aldrig virkat kläder undrar vad "fixerad" eller "blockerad" betyder? Jättefin är den i alla fall!

Vindling sa...

Toksöt! Har tittat på det mönstret massor med gånger och tänkt virka en sådan, men det har inte blivit av.

LADY JEN sa...

Koftan blev verkligen jättesöt. Har följt din blogg ett bra tag nu, tycker att du gör mycket fina saker. Så lägger till din blogg bland mina favoriter.

Jenny

Lotta Sultan sa...

så fin!
jag har allt kikat på det mönstret också. jättefint med dom olika färgerna. det är bra med koftor i tvåårsstorlek. då kan dom ju ha den så mycket längre!

gosi sa...

Vilken helskön kofta! Barnen växer så otroligt snabbt, så innan du hinner blinka så springer lilla I runt i den här:)

ildana sa...

Helt otroligt söt!

Botilda sa...

Å, jättefin! Med Eskimo kommer den ju att passa toppen till vintern. Bra garn att arbeta med om man vill bli färdig någorlunda snabbt ;-)

Anonym sa...

Ljuvlig!! Har också varit sugen på den där koftan men tyckte inte om luvan på den i Drops...hm, tur att en klok bloggerska som du kom på att man inte behöver ha med den...:)! Nu vill jag också göra en!!! Så kul med eskimo garn eftersom det blir resultat snabbt!//Bongi

Veronica Tingvall sa...

Superfin. Virkade koftor är så härligt.
Kram/Veronica

märkvärdig sa...

superfin! önskar att jag också kunde virka.

prickig design sa...

men så fin!!!

Doris_Assar sa...

Helt underbar!!

OttoPippi sa...

Herrejösses vad FIIIIIIN!!!! Det gör inget om I kan ha den läääänge. För lite för stor får ju gärna en kofta vara :-)

Hello sa...

Åh, så fin!

Men du - finessen med att virka är ju att man kan virka in alla ändarna och så behöver man bara fästa i början och i slutet på varje stycke...

Strömming sa...

Hello: HUR DÅ???? Visste jag det skulle det bli fler randiga...

Anna-Snoddas sa...

Gud så underbar! Måste spara mönstret! Helt otroligt fin! Härliga färger har du valt också! :)

Gulligan sa...

Å så fin..världens mysigaste kofta!!! Ang dregglis mönstret: Jag är glad att du gillar den och som jag ser får du till riktigt fina dregglisar.. mönstret har jag skickat till dig så det är lika mycket ditt som mitt:)

stora lilla j sa...

helt otroligt fin! verkligen retro-romantisk... inte ett dugg avis - neeeeej då! ;-)

od Andulky sa...

Wow, så himla snygg!!

Anonym sa...

Ljuvlig kofta. Lilla I kommer att bli finast i parken oavsett när den passar.

Anonym sa...

vilken fin kofta. ser så otroligt mysig ut.