onsdag 20 maj 2009

Tröja blir klänning

En före detta favorittröja har fått nytt liv som en singoallaklänning till I. Gillar verkligen singoallaklänningarna, de är så söta tycker jag. Tycker att mönstret på tröjan gjorde sig väldigt bra på den här modellen. Ursprungströjan hade raglanskärning och trumpetärm. Jag har dessutom sparat ursprungsmudden på tröjan som linning på klänningen. Var tvungen att sy i en större storlek än vad I har just nu då jag ville att hela trycket kvar på bröstet och ryggen. Ryggen ser alltså likadan ut som bröstet!

Material:
En tröja som jag inte använt på länge, inköpt i Sydney 2004. Mudd från Stoff och stil.

Mönster:
Singoalla från Welinders "sy och stick börnetöj 0-3 år". Strl 74-80, klänningslängd.

+++
Det är roligt att göra det som faller in för stunden utan att känna måsten! Det har var ren glädje att sy! Tycker verkligen om trycket som var på tröjan och det känns väldigt roligt att det kommer att användas igen!

---
Ingenting idag!

!!!
Dessutom har vi beställt vårt nya kök idag! Det kommer efter midsommar så nu vet vi hur vi ska tillbringa semestern! Ska bli underbart att få slå ut köket och göra det funktionellt! Och härligt att få byta ut gamla skruttiga vitvaror mot nya snabba energisnåla dito!
Så här såg tröjan ut innan den gjordes om!

16 kommentarer:

Jenny sa...

Vad fin den blev :)

Y sa...

jättesöt!!

od Andulky sa...

Jättefin!!

Lilla NovaK sa...

Superfin och vilken rolig idé! Blir lite sugen på att kolla igenom min egen garderob nu!

Doris_Assar sa...

Snyggt jobbat, det blev jättebra :-)

Anonym sa...

Det blev riktigt snyggt! Man kanske skulle ta en vända bland sina gamla avlagda grejer...

Ingrid on Wheels sa...

Oj! Får man säga att den nya till och med var finare än originalet? ;) Ja brukar dra mig för att sy om gamla plagg, har ofta svårt att få det snyggt, brukar i stället återanvända bitar av tyget. Men nu får jag visst tänka om för det där var verkligen toppen!

Fotograf Jenny Thörnberg sa...

Super att sy om, och håller med singolla är o så snyggt. Wow, jättefint!

SiriR sa...

Så fin den ble! Kjempesmart å sy om klær, de blir jo som nye:)

Efwa - Medea sa...

Det blev ju superfint. Vad gullig lilla I kommer att bli i den.
Kram Efwa

Ett Tu Tre sa...

Singoallor är bara bäst! Åtminstone ibland. Fint att ta till vara det gamla trycket, och jag håller med en av de andra kommentatorerna, detta nya plagg är snyggare än det gamla.

Josefinaste sa...

Klänningen blev jättefin!! Jag har sett många singoallor som inte blev så jättefina, kanske beror det på tyget? Men just den här var hur fin som helst!!!

Lilla Gryn sa...

Jättesnygg!! gillar också idén att ta till vara på så mycket det bara går.Snyggt med trycket!!

snork sa...

Åh!!!! Exakt en sån skulle jag vilja ha till mig själv, gud så fin den är!

Neni sa...

WOW... Verkligen supersnygg!!!

Hello sa...

JÄttefin!

Vad härligt det låter med köket! Nu är det ju dock så att de energisnåla varianterna ganska sällan är snabbare än de gamla vitvarorna (med undantag för spis...) men att de är tystare och mer energisnåla är värt mycket, tycker jag! Vi håller på och byter en sak i taget efter hand som Media Markt har 20% rabatt på vitvaror och det är sååå skönt med nya, fräscha, energisnåla och tysta vitvaror. Hittills har vi bytt disk- och tvättmaskin. Nästa gång blir det spis och sen kyl och frys.