fredag 21 augusti 2009

Höstig klänning

Även jag har kommit över en liten bit Pompeja, både i orange och grön faktiskt! Det är verkligen så fint som alla ni har beskrivit! Jag är nog lite kär i det här tyget. Det hann knappt torka efter tvätten innan jag satte saxen i det och resultatet blev den här klänningen som jag tycker känns riktigt höstig.

Såg för länge sedan två klänningar hos Rino i det här utförandet och blev såld så det var ganska självklart att det skulle bli ytterligare en Rino-rip-off här hos mig. Har ritat mönstret till klänningen själv dock! Jag har några grejor jag ska förbättra på mönstret men jag är nog lite förälskad i den här klänningen och kan inte låta bli att klappa på den när jag går förbi den där den hänger på sin galge.

Klänningen har som ni ser ok och mittstycke av pompeja och så sidstycken i brun manchester. Mitt bak har jag sytt i ett dolt klänningslås och så är klänningen halvfodrad så att det blev snyggt runt hals och ärmhål och fodret går så långt ner som dragkedjan gör. Bakre fodret är av pompeja men jag blev lite snål på det främre och valde ett illgrönt bomullstyg som foder där istället. Hade nog varit snyggare med pompeja men ville inte slösa det på något som knappt kommer att synas.

Material:
Pompeja köpt second-hand, manchester från Stoff och Stil.

Mönster:

Eget, strl 80.

+++
Den blev så fin som jag hade hoppats och jag lyckades att sy en helt fodrad hals och ärmhålsringning på första försöket! Tycker att pompejan gör sig bättre mot lite enfärgat så att den verkligen får plats att visa sig.

---
Lite vid i ärmhålen men det kanske inte syns när klänningen bärs med tröja under.

!!!
Efter en datorkrasch förra helgen och sedan installationsproblem igen pga en trasig CD-läsare i datorn så har jag äntligen fått min dator i fungerande skick igen med fotoredigeringsprogram och allt. Lite stressande när datorn vägrar starta förra fredagen med allt som inte fanns uppbackat och säkerhetskopierat... Tack och lov för datakunniga vänner och man! Fick ut allt som fanns i datorn och fick den ominstallerad. Kan inte säga att den spinner som en katt men den är lite nöjd iallafall.

12 kommentarer:

LinSar sa...

kanon fin klänning.

anna sa...

Underbart fin!!
Kul att du gillar väskan!

Heilt spesiell sa...

Så flink du har vært,denne var utrolig flott og forsegjort.

dillogdalla sa...

så utrolig fin og høstlig kjole du har sydd!!!!fargene er søte sammen!!!

Naíma´s sa...

Såååå fin klänning!!!

rino sa...

Tjusigt!

Vilken bra smak du har;-)

Mysebo sa...

Vilken härlig modell!

Mallaching sa...

Jättefin!!!

Skaparstigen sa...

Så fin! Pompeja passar ju till det mesta.

Hello sa...

Snygg!

Och jag tycker som du - pompejan hör till de tyger som gör sig bäst tillsammans med nåt enfärgat! Det lyfter pompejan.

Retro Elephant sa...

Den där blev helläcker!

//Lina

Nemo sa...

Grymt snygg klänning!