torsdag 27 augusti 2009

Väska

Den här väskan har egentligen varit klar i snart en månad, så när som på att jag skulle sy ett "örngott" till bottenplattan. Men jag hade sågat ut bottenplattan ca 2 cm för lång och 1 cm för bred och det tog verkligen emot att ta fram fogsvansen och såga.... Men idag bestämde jag mig för att nu skulle den upp ur ufohögen och ut ur mitt dåliga samvete. Jag tror att det inklusive tiden det tog att såga till plattan så tog det 10 minuter att göra den klart.

Modellen är inspirerad av Goblis fina väskor och den är tänkt att använda som skötväska. Men nu när jag jobbar igen så vet jag inte om mannen vill använda den här eller hellre vill använda den vi har som kom med vagnen från Brio. Så kanske det blev en väska till mig istället. Den har iallafall en massa fack på insidan för nappflaskor och annat smått och även en del fack på utsidan. Borde ha sytt i ett nyckelband också eftersom jag alltid får leta efter nycklarna längst ner i väskan.

Jag är ganska nöjd med väskan. Jag har några ändringar jag vill göra, är inte nöjd med hur blixtlåset blev men det syns inte så mycket. Den är sydd i någon slags bomullstwill som jag köpt på Tygverket. Jag tror att jag ska göra som Gobli nästa gång och sy i markisväv. Det verkar stadigare och lättare att hålla rent. Twillen drar åt sig varenda katthål vår långhåriga katt släpper i lägeheten! Det blommiga tyget är en babycord som jag köpte förra året på The Fabric Fairy. Den är fodrad med tyg från ett återanvänt svart lakan.

Mönster:
Eget

Material:
Se ovan :)

+++
Att den blev klar! Trodde ett tag att jag skulle låta den hänga men så blev det inte. Får se vad den används till men användas ska den! Gillar speciellt de smala blommiga banden på ytterfickorna, vet inte varför men jag tycker att de blev så söta!

---
Dragkedjan. Jag frifräste rejält där och måste nog tänka lite till för att det ska bli bra. Tips emottages tacksamt! Sy dragkedjor är inte min specialitet.

!!!
Tack för alla era värmande kommentarer och gratulationer i mitt förra inlägg. Kjolen är nu klar och jag kom på att jag inte behövde handfålla utan sydde i skarven mellan kjolen och fållstycket och så blev det en helt osynlig söm. Måste skaffa mig ett par strumpbyxor nu så jag kan använda kjolen!

17 kommentarer:

Solveig Lövendahl sa...

Fin! Alltid skönt när ett ufo blir klart. Jag är absolut intresserad av tyget. Vad vill du ha för det och ungefär hur mycket är det?

Anonym sa...

Ser proffsigt ut! Själv har jag en hemlös bottenplatta från en väska jag slaktade, så nu borde jag sy en väska som den skulle passa i. Tror det kräver lite mer tankearbete innan jag sätter saxen i något ännu och just nu vill jag bara sticka, sticka och sticka.

Moi! sa...

Kul med egengjord väska. Du får väl ha med dig den så att jag hittar dig på fågelsången...

LinSar sa...

verkligen en super fin väska.Gillade det blommiga tyget till.Såklart du ska ha den som vanlig väska

GOBLIgobli sa...

Men se där! :-) Den blev ju kanonsnygg!
Och visst kan man behöva många fickor även efter skötväsketiden. ;-)

Ett Tu tre sa...

Fin väska - behåll den själv, du ska ju ändå snart vara föräldraledig själv igen, så tills dess kan väskan få vara din och sen få tjänstgöra till det du ursprungligen avsett. Oavsett hur du gör är det en snygg väska!

LumLum sa...

Kanonfin väska! Oavsett vad du nu kommer använda den till.

Beata sa...

Jag tycker att väskan var väldigt fin. Skulle ha använt den själv!

Heilt spesiell sa...

Veldig flott og forsegjort veske!

Hello sa...

Den blev ju jättefin! Skönt att vara av med ett ufo!

Och se det från den ljusa sidan: nu slipper du städa lägenheten fri från katthår ;) Alltid nåt!

Jes sa...

Jättefin väska, ser verkligen proffsig ut :)

fante sa...

Supersnygg :-)

Anonym sa...

jättefin väska!!!

Helena sa...

Jättefin!

Nakiito sa...

Va fin väskan blev. Det är verkligen skönt att minska ufo högen.

stora lilla j sa...

otroligt söt! Det är så roligt att sy väskor, och klura ut mått och fickor och allt! Om inte mannen vill använda den så ha den själv :)

Gulligan sa...

Oj vad mycket har hänt här under min långa semester!! Mycket fint har du sytt och grattis till magen!!!