torsdag 25 mars 2010

Fisktunika

Mycket fisk blir det just nu här på strömmingbloggen! Jag blev riktigt glad när jag hittade det här tyget, fisken ser nästan precis ut som på min logga så jag kunde inte motstå att köpa det. Nu har det värmt hyllan i snart ett halvår och jag har inte riktigt vetat vad det skulle bli. Jag gillar inte riktigt mönstrade byxor för jag tycker att det är så svårt att matcha dem. Hade aldrig sytt en tröja i velour innan jag sydde denna så det var kul att få göra något nytt. Mönstret har jag ritat själv utifrån mitt klänningsmönster och ritade om halsen så det blev omlott istället för vanlig hals och så skar jag den strax över ärmhålet så det inte skulle bli för djup ringning.

För första gången har jag även kantat nederkanten med kantband istället för att fålla och det blev riktigt fint och CPn skötte sig exemplariskt! Jag kortade mitt mönster nästan 10 cm då jag märkt att klänningslängen i Meedom (den längd jag utgått från när jag ritat mönster i tron om att den är OK) är alldeles för lång. Denna är sydd ca 8 cm kortare än klänningslängden och i strl 86 (strl 80 på längden i Meedom), den räcker till knäna på I som nu är 83 cm lång.

Jag är mycket nöjd med denna trots att det var första försöket med ett nytt mönster. I har den på sig idag och hon är så gosig att krama, ännu mjukare än vanligt. Förstår inte att jag inte sytt tröjor i velour förut, det är ju toppenskönt. Denna kommer nog funka ett tag och även i sommar när det är lite kyligare dagar.

Mönster:
Eget, strl 86.

Material:
Finskbensvelour från Mjuka Tyger, inköpt på syfestivalen i Kista i höstas, men jag har sett det på Ohlssons också. Lila interlock från JNY Design.

+++
Kul när egenritade mönster blir bra på första försöket! Tyget var klockrent som tunika tycker jag, idag har hon jeans till och är värsta tuffa tjejen! Tuff kan man behöva vara första dagen ensam på dagis.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Oh, så fin. Får den där vill ha känslan... Gillar tyg, skärning, färg ja, allt! Duktigt du är!

OttoPippi sa...

Jättefin!! Gud vad grått är snyggt!!! Kul med lyckad sömnad och att tyget passar "Strömming" så bra...

Jag brukar till skillnad från dig nästan alltid bandkanta nederkanten. Min Cover Stitch sköter sig nämligen bättre med banden än vill fållning.... Knäppa maskin!!! (Senast igår svor jag över den :-))

Simsalabim sa...

Underbart tyg! Just att hitta trevliga tyger är ju annars det svåraste.

Anki sa...

Jättefin modell på tunika! Å kul med så passande mönster :-)

Jonglören sa...

Så mysig och gosig den ser ut. Har sett detta tyg på Gittes men har inte gett mig på att köpa något av det än. Men nu blir man ju lite sugen. Vad gäller det där med att du har svårt för mönstrade byxor är jag helt tvärtom. Det slog mig häromdagen att byxor och tights ofta är så trista...just för att de är enfärgade. Så varför inte testa lite rejält mönstrade nederdelar till enfärgade överdelar? Det hade nog blivit bra.

Aggedesign sa...

Åh vilken mysklänning det blev o fiskbensmönstret är tufft :-)

Jättefin!
Agnetha

Retrokas sa...

Jättesnygg! Det är när man ser så´nt här som man nästan önskar att man hade en tjej. ;-)

Är fiskbenen lila, eller förstod jag fel? Jag har ett likadant tyg men med svarta fiskben, var tvungen att kolla på tyget igen, och jo svarta är de. Sydde ett par byxor av tyget till min kompis son och jag tycker i alla fall själv att de blev fräcka. =D Han lär också gilla dem skarpt. Snygga med t ex en svart överdel. Här finns bild på brallsen: http://retrokas.blogspot.com/2010/03/kalanruoto-housut-fiskbens-byxor.html

Har tyget förresten kommit fram??

JuMel sa...

Snygg modell och snyggt tyg! Önskar jag hade ett liknande mönster eller iaf vågade mig på att göra ett:)

Therese sa...

Supersnyggt!!! Har inte varit något fan av fiskmönstret hittils, men i den här tunikan gjorde det sig riktigt riktigt bra! Snygg modell på tunika - förstår att du är nöjd!!