tisdag 23 mars 2010

Fiskvantar

Dessa vantar har visats i ett tidigt stadium här på bloggen och nu är de äntligen klara! Tunt garn och tunna stickor har gjort att det tagit lång tid att få dem färdiga. Men de var värda att vänta på så att säga, jag älskar dem men har lovat att jag aldrig ska sticka vantar med sånt tunt garn igen! Fast fler fiskar får det gärna bli, de var enkla att sticka och jag tycker de är mycket söta. Funderar redan på hur I och Rs vantar ska se ut nästa år, de ska jag designa själv har jag tänkt, kanske sticka deras namn rakt över handen, då behöver ju inte vanten märkas på dagis?!

Apropå dagis så började I på dagis i förra veckan och idag var första dagen några timmar ensam där, tänk så stor hon har blivit! Dagis går bra och hittills har hon bara studsat in, får se hur det blir imorgon - om inte dagisbacillen har tagit henne då, verkade inte helt pigg ikväll.

Tillbaka till vantarna. De är stickade i Sandnes Lanett, superwash merinoull. Det är mjukt och gosigt och trots att det är tunt blev vanten varm. Mönstret är från Spilly Jane, jag snubblade över det på Ravelry. Spilly Jane har otroligt många fina vantar, jag skulle vilja ha allihopa! Stickor 2 och 80 maskor per varv för en nybörjarmönsterstickare är dock inget att rekommendera. (Fast nu ska jag ge mig på ett nytt projekt i stickväg, en spetsstickad sjal (ja Medea, jag kommer våga fast jag fattar inte ett dugg av beskrivningen, jag kanske återkommer till dig!))

Jag var tvungen att lägga till 4 upprepningar av fiskarna för att vanten skulle bli lagom lång för min hand. Vet inte om jag har extremt stora händer eller om mönstret var väldigt litet men passat enligt beskrivning hade det inte gjort!

17 kommentarer:

Helena sa...

Underbara vantar!!! Fiskarna är supersöta och färgkombinationen är skitsnygg. Vill ha!!!

Gulludden sa...

Jätte-fina vantar! Jag skulle oxå vilja lära mig att sticka :o) Det är första gången som jag är in på din blogg, jätte-fina saker. Mvh. Jessica

Jennie sa...

Superfina vantar!! Jag gillar både mönstret och färgkombon! Brukar sticka handledsvärmare i Sandnes Lanett, det är ett väldigt mjukt och skönt garn.

Libe sa...

oj vilket piller! och vilka vackra :) jag vågar inte ens tänka på hur lång tid det tog att göra dem ...

Heidi sa...

Snygga! Vad hade du för pinnstorlek?
Och vilken stilig vårkappa du har sytt! Jag är avis på I som har en mamma som kan sy så fina kläder!

grønn sa...

Det var nydelige votter!!! Fine farger og fint mønster...

Efwa - Medea sa...

Superfina vantar! Du kommer att klara Swallowtail galant!
Du börjar ju med en liten grej men sen kommer det att vara en mittmaska som stickas med omslag på varje sida hela tiden så sjalen stickas hela på en gång men "dubbleras" vid mittmaskan. Fråga gärna igen om det behövs.

Linda sa...

men shit så coolt! och vad passar bättre till strömmingdesign :-D vilket pill!

Anonym sa...

Grymma vantar, verkligen de snyggaste jag sett på länge...

silveropulver sa...

Verkligen fina! Vilket roligt mönster!

Simsalabim sa...

Gud vad fina! Jag är så imponerad av de som kan sticka!

od Andulky sa...

Helt helt underbara!! Vilket jobb!!

OttoPippi sa...

Bra jobbat!!!!!!!! Några av de snyggaste vantar jag sett :-) :-) Jag hade ALDRIG haft ditt tålamod vännen!!!!!

Hur mår I? Hoppas inte hon har blivit dagissjuk? Visst är det SPÄNNANDE att börja dagis!!!!! Minns tillbaka som om det vore i går fast det är två år sedan.....

Kram!

Le Petit sa...

Snygga! Vilket fint mönster! Kan tänka mig att det tog ett bra tag att sticka dem.

Anki sa...

Wow vilka snygga vantar du gjort!!! Vilket tålamod du måste ha... har fortfarande inte stickat klart min halsduk jag påbörjade för 2 år sen... Å nu kan det nog lika gärna vänta till nästa vinter :-)

Åsa Tidqvist sa...

herregud vad fina! tänk om man kunde sticka! det ser otroligt snyggt, proffsigt och svårt ut...!

malinjohanna sa...

Snygga vantar, förstår att de tog sin lilla tid. Och smart med namnvantar till barnen! Mina två börjar troligen på dagis till hösten, så jag ska nappa på idén. Sonen har faktiskt ett par från förr med namn på, men de är urvuxna för länge sedan. De gjorde hans moster när han var ca 1 år och vi har fått många fina kommentarer om dem. Stickade i ylle-polyamid-blandning för stickor 3,5m.