onsdag 24 mars 2010

R ska förvandlas till sköldpadda!

Fast bara ibland, när han har denna supersöta ullbyxa över sina tygblöjor."Turtle Butt" heter mönstret och är riktigt lättstickat men verkligen effektfullt. Det gav en tjock blöjbyxa som jag tror kommer funka alldeles utmärkt. Stickade dem i Marks & Kattens ekoull, ett nystan (50 gram) av varje färg gick åt till strl small.

Tyvärr var mönstret felaktigt och man kunde inte följa beskrivningen hela vägen, bu verkar det som om man inte kan köpa mönstret längre så det kanske håller på att rättas till. Jag fick frifräsa stickningen efter det att jag  kommit till att dela för benöppningarna men det gick ju det med. Blir det fler efter detta mönster ska jag göra tightare benöppningar, dessa känns lite stora. Har inte hunnit testa dem då de åkte raka vägen ner i lanolinet. En sak jag gillade är att det är fler varv på rumpan  vilket gör att det går lite högre upp i ryggen än på magen.Totalt är den 8 varv högre över baken och det tror jag är toppen eftersom blöjan blir stor över rumpan!

Måste även få visa mitt fyndade tyg från Kupan. Brukar sällan hitta något där men igår blev det napp. Skulle inte dit egentligen men fick en oemotståndlig känsla att bara stanna till. Och detta tyg, "Fandango" av Maija Isola väntade på mig där! Två härliga meter dessutom till ett vrakpris (om man ser vad det kostar i vanliga fall!)!!! Även flera meter brun manchester, ett retropåslakan och ett vitt i vitt mönstrat bomullstyg hittade jag där för nästan ingenting. Ibland har man tur! Det är en riktigt härligt varm orange med guldtryck på detta tyget, tror minsann det ska få pryda väggen i vardagsrummet.

12 kommentarer:

Jonglören sa...

Vad duktig du är på att sticka också. Själv hade jag inte kunnat få till det så bra. Här är det räta och aviga som går bara. Och slutprodukten blev superfräck.

Lime by me - Lime design sa...

Vilka härliga tyger! Och mysiga byxtrosor!

OttoPippi sa...

Övdragsbyxan till blöjan är bara för fin! Vilken underbar mönsterstickning!!!!

Och vilka fynd sen! Tänkte också genast på inredning när jag såg Maija Isola-tyget..... Varför inte vägg... Varför inte stolar...

Photo by emma sa...

Hej Susanne och tack så mycket för den fina piffen :-)
Häls Emma

Linda sa...

så sött :) sticka en sån mössa vetja

Jennie sa...

Så fina blöjbyxor!! När man har så fina vill man väl knappt ha några vanliga byxor ovanpå...? :)

Simsalabim sa...

Sjysst namn på mönstret! :-) Och fina retrotyger du hittat!

h/saltaste bönan sa...

Åh, vilka härliga byxor!

malinjohanna sa...

Underbar blöjbyxa, riktigt tråkigt att inte ha nån i den åldern nu! Fina fynd också, själv glädjs jag över ett gult retrotäcke från Frälsningsarmén idag.

Jenny sa...

Blöjbyxan är helt bedårande, Strömming!

Fina tygfynd du har gjort också :-)

Retrokas sa...

Jösses vad snygga ullbyxor, så´na vill ju vi också sticka! Hur fungerar det egentligen att köpa mönster där? I vilka storlekar fanns mönstret?

rockefår sa...

Det var en fantastisk kul ullbukse! Jeg blir alltid så imponert over strikking, kanskje fordi jeg ikke kan det selv.