fredag 19 mars 2010

Mössa till mamma? Skulle inte tro det!

Meningen var att den här mössan skulle vara till mig. Behöver en ny vårmössa med detsamma och hur svårt ska det vara? Tydligen var det svårt...! Jag misslyckades med att klippa till tyget lagom stort (trots att jag hade en mössa som passar att använda som mall) så jag fick helt enkelt göra en mössa till I istället (som om hon behöver fler... måste ha en 6-7 stycken nu) eftersom tyget redan var klippt.

Provade att göra den populära kronmössan och tycker att det blev riktigt fint. I älskar apor och är född i lejonets tecken så tyget passade ju faktiskt väldigt bra till henne! Fin är hon i gult också.

Mönster:
Eget.

Material:
Jersey med apor och lejon från JNY Design.

+++
Fin mössa till I.

---
Jag har fortfarande inte någon vårmössa. Och inte har vi PS heller så jag får blogga med oredigerad bild men denna duger som den är tycker jag. Kom tillbaka från reparationen nu dumma dator. Snart har jag glömt vad jag har pysslat!

9 kommentarer:

Karin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Tygterrier sa...

Det är stört omöjligt att mäta vettiga mått till en mössa! Jag tänker på formelsamlingen från fysiken med en massa konstanter och nuffror av alla de slag... Peta in huvudomfång, tygets rätta stretchkoefficient på längden och på tvären, några pi och lite sömsmån. Derivera en tre fyra gånger, dra roten ur och VIPS har du ett pålitligt mössmönster :-)

Tycker du klarar det bra utan PS - jag är inne i en extrem ta-dåliga-bilder period nu, hu!

Anki sa...

Jättefin blev den iaf! Skulle oxå gärna ha formeln Tygterrier skriver om ;-)Frågan är om det räcker med högskolematte för att klara det...

Hello sa...

Mössor har jag gett upp! I blir fin i alla fall. Hoppas du lyckas bättre nästa gång.

Efwa - Medea sa...

Du har lite solsken att hämta i min blogg.

Heimlaga sa...

jag håller helt med om svårigheterna med att få till lagom storlek på huvudbonader!
Jag har en överraskning till dig på min blogg, så titta in!

Efwa - Medea sa...

Du undrade om Swallowtail skulle fungera att sticka om man är lite nybörjare. Det tror jag absolut! Du är ju superduktig. Det är många som inte vågar sig på tvåfärgsstickat och det har du ju redan gjort.
Go for it!!

Simsalabim sa...

Mössor kan man inte få för många av! Men håller med ovanstående om svårigheterna med att få till ett riktigt bra mönster. Känns som om man får börja om med varje nytt tyg...

OttoPippi sa...

Mössor kan man aldrig få nog av!!! Inte ens I :-) :-) :-). Vad är eg problemet med dina vuxenmössor? Behöver du ett mönster? Jag har några jag skulle kunna bidra med om du vill pröva?
Kram!