fredag 26 mars 2010

Piffig skjorta

För drygt ett år sedan hoppade jag på en PIF hos Tuva Liten. Sen har tiden gått och gått och gått och jag har funderat på den där piffen men inte kommit till skott men nu var tiden nästan ute och det var dags att göra det jag lovat!

Först ut blev en skjorta till Rättvisa Barn. Ja inte till henne men väl till dottern. En klassisk skjortblus till sommaren i ett härligt blommigt 70-talstyg. Jag valde att sy infodring i halsen istället för kantband och tycker att det blev så mycket snyggare än kantbanden faktiskt. Till denna gröna skjorta valde jag en ljust rosa knapp och den stängs med en handsydd knappträns. Vanlig fåll i ärmar och nederkant.Vill du också sy sprund som ser ut på det här sättet så finns en bra beskrivning här.

Skjortan skickades för någon vecka sedan och har kommit fram och uppskattades. Tyvärr bloggar ju inte Rättvisa Barn längre och jag saknar hennes fina kläder.

11 kommentarer:

Helena sa...

Superfin!!! Himla vårig, fräsch och härlig. Har precis sytt en grön klänning till min lilla A. Grönt är skönt:)

Anki sa...

Jättesnygg! Å tack för länken till hur man syr sprundet!

Le Petit sa...

Vilken söt och vårig skjorta!

SiriR sa...

Så vårlig og fin!
Likte også godt halsen du har laget:)

Ingrid sa...

Oj, vad du producerar!!! Jag hinner knappt med i inläggen ;)

Underbart tyg på en superfin modell!

Håller med, saknar också Rättvisa Barns inlägg och fina kläder...

Trevlig helg och KRAM!

Jonglören sa...

Jättefin modell och supersött tyg. Jag gillar också frånvaron av vanliga kantband när jag syr i stumma bomullstyger. Riktigt vårigt plagg. Jag hade blivit superglad om ajg fått nåt sånt i postlådan. Särskilt efter så lång tid för då har man ju nästan glömt bort det och blir säkert ännu mer överraskad.

OttoPippi sa...

Jättefin och stilren!!! Det blir mer stilrent utan snedslå!! I ett sånt här tyg med lite mildare färger tycker jag också att det blev bättre.

Saknar också Rättvisa barn...... Har några av hennes kläder till knoddarna. Eftersom jag var "bloggborta" under i princip hela hösten så fattade jag aldrig riktigt vad som hände med det där "mönsterbråket"??? Flera slutade ju har jag förstått, också Skaparstigen som jag saknar mycket, mycket.... (två av hennes taxar bor hos oss). Det är jättekul, har halva sveriges bloggsömmerskors olika grejer här! Underbart! :-) Senast i går hade T på sig en av dina fina klänningar till dagis :-) :-)

Trevlig helg!
Kram

Åsa Tidqvist sa...

Detta tyget har jag med hemma, har inte använt det som just blus men det blev jag minsann sugen på nu - vad vårfräsch och fin den är! Förstår att hon blev nöjd =)

Anonym sa...

Tycker att blusen blev jättefin och vad jag sett av Rättvisa barns kläder så passar den säkert in i hennes garderob.

Krimskrams sa...

Så härlig! Jag tycker också det är snyggt med infodring. Passar fint till sommarskjortor :-)

Hello sa...

Åh, så fin!

Jag hade en liten liten snutt av det här tyget som blev klänning och muddbyxor för länge sen. Jag saknar det! Skulle vilja sy mer för det är så fint!